potvrdio Vodovod

Misteriozna rupa dobila namjenu: Gradi se jama za oborinske vode

Gospodarstvo / Flash | 13. 07. 2016. u 06:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogromna rupa, koja se nalazi na raskrižju ulica Bleiburških žrtava i Dubrovačke u Mostaru, konačno je dobila svoju namjenu. Naime, nakon što je mjesecima služila kao odlagalište smeća, iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara su nam potvrdili kako su počeli s radovima na izgradnji šahta, koji će služiti kao priključak za vodovodne cijevi.

Radove, s odobrenjem Gradske uprave Mostara, izvodi JP Vodovod, gdje su za Bljesak.info rekli kako je gradnja jame potrebna da bi se rasteretio glavni kolektor u Dubrovačkoj ulici.

''Svrha radova je rasterećenje glavnog kolektora u Dubrovačkoj ulici, koji je prilikom velikih oborina opterećen (oborinskim) vodama iz pravca Smrčenjaci, a iste se izlijevaju u ulici Hrvatske mladeži. Zbog toga se radi upojna jama da bi se višak oborinskih voda preuzeo i izveo u teren'', rekla je Marina Sušac, glasnogovornica Vodovoda, i dodala kako je planirani rok završetka radova kraj tekućeg mjeseca.

Podsjećamo, rupa je iskopana uz spomenik poginulim braniteljima III cimske bojne koji je otkriven u lipnju 2013. godine, te je od tad služila kao odlagalište smeća, da bi u vrijeme silnih kiša, postajala i pravo malo more.

Kopirati
Drag cursor here to close