međunarodni ugled

Mađarski veleposlanik u BiH posjetio Aluminij

Vijesti / Politika | 17. 03. 2015. u 11:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski veleposlanik u BiH NJ.E. Jozsef Negyesi boravio je danas u službenomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar, u pratnji supruge Erike, potom svojega savjetnika za gospodarske odnose Petera Heteia te počasnoga konzula Mađarske u Mostaru Vladimira Lukića. U Velikoj dvorani Upravne zgrade Aluminija, visoko su mađarsko izaslanstvo ugostili članovi Uprave mostarske tvornice, i to direktor Nikica Ljubić i trojica izvršnih direktora Ivan Grle, Tomislav Lovrić i Amar Hadžiomerović.

Direktor Ljubić iskoristio je sudjelovanje NJ.E. Negyesia na večerašnjoj svečanosti otvorenja izložbe o sinagogama Istočne srednje Europe u Galeriji Aluminij, kojom Mađarska dariva žitelje Mostara, kako bi dogovorio i službeni posjet mađarskoga veleposlanika tvorničkim pogonima Aluminija. Veleposlanik i njegovi suradnici pokazali su izrazito zanimanje za rad, značenje i visoki međunarodni ugled koji mostarska tvornica uživa, naglašujući kako će nastojati očvrsnuti gospodarske poveznice Mađarske i BiH i kroza prizmu povezivanja Mostara s mađarskim tvrtkama, zainteresiranim za suradnju s Aluminijem.

Nakon službenoga dijela sastanka, uslijedio je obilazak Ljevaonice i skladišta gotovih proizvoda, a potom i radni ručak u restoran Vrt Aluminija.

Podsjećamo, večeras će, s početkom u 19 sati, veleposlanik Negyesi otvoriti izložbu naziva Sinagoge Istočne srednje Europe, 1781.-1944., u izložbenomu prostoru Salona 2 Galerije Aluminij u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close