tko čeka dočeka

Lijepe vijesti za djecu i lutkare: Park umjesto deponije u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 09. 06. 2016. u 09:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo očekivani projekt, gradnja parka za djecu ispred Lutkarskog kazališta u Mostaru, kako su potvrdili za Bljesak.info iz Odjela za urbanizam i građenje, konačno bi trebao biti realiziran, čime će ovaj grad postati bogatiji za još jednu, prijeko potrebnu, zelenu površinu.

''Projekt datira od 2008. godine, no imali smo problema s imovinskim odnosima te smo vadili urbanističku suglasnost i sad konačno možemo potvrditi kako bi radovi na uređenju ovog parka trebali krenuti kroz desetak dana'', potvrdio je za Bljesak.info Branko Gašpar, ispred Odjela za urbanizam i građenje.

Vrijednost projekta jeste oko 40.000 KM, izvođač je poduzeće Gedora d.o.o. iz Mostara, a radovi bi trebali biti završeni do sredine srpnja 2016.godine.

''U projektu smo namijenili, uz zelenu površinu, klupe, rasvjetu, posebno urađen prilaz i popločane ceste, igralište za djecu ali i poseban natkriveni dio za smeće, kako bi konačno riješili problem s deponijom koji se godinama vuče ispred ove ustanove'', rekao je Gašpar te dodao kako u novom projektu, za razliku od nekih natpisa, nije predviđena fontana, jer im je taj dio bio preskup za održavanje.

Vijest o novom parku obradovala je prije svega djelatnike Lutkarskog kazališta koji su godinama vodili bitku sa smećem koje ih je okruživalo ali i drugim opasnostima koje su vrebale iza jedne kulturne institucije.

''U prošlom tjednu smo čak zatekli čovjeka koji je dvije noći spavao ispred naših prostorija, pa zamislite koliko je to primjereno za jednu instituciju namijenjenu djeci, ali i školu koja je u prostorijama do nas'', govori za Bljesak.info Ružica Bošković, ravnateljica ove kuće, koja dodaje kako je ovo obećanje stiglo u zadnji čas, jer im je već dosadilo apelirati na nadležne koji su skrštenih ruku promatrali što se događa oko njihovih prostorija.

Bošković govori kako su sam projekt prepustili Gradu te se nisu pretjerano htjeli miješati u sam izgled parka.

''Bitno nam je samo da park bude prilagođen za djecu i to nas čini izuzetno sretnima, jer kao ravnateljica ali i kao roditelj znam koliko će djeci značiti jedna takva igraonica ali i koliko građani Mostara vape za još jednom zelenom površinom'', poručila je zadovoljno Bošković.

Kopirati
Drag cursor here to close