Dobar znak za ulagače

Lagumdžija primio bivšeg direktora CIA-e, čija fondacija pokreće regionalni TV kanal

Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2014. u 20:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivnosti američkog investicijskog fonda Kohlberg Kravis Roberts (KKR) na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala N1 dobar su znak za strane tvrtke da trebaju ulagati na tržište Bosne i Hercegovine.

To je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH nakon što je danas u Sarajevu zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija primio predsjedavajućeg Globalnog instituta KKR-a Davida H. Petraeusa, bivšeg direktora Središnje obavještajne agencije (CIA).

Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog posjeta generala Petraeusa Bosni i Hercegovini i upoznao sugovornika s političkim i ekonomskim prilikama u našoj zemlji kao i s potencijalima za ulaganje u BiH.

Ocijenio je da je posjet dobar signal za ostale investitore,s obzirom na znanje i iskustvo generala Petraeusa, njegovu trenutnu ulogu u procjeni dugoročnih rizika za KKR.

U istom kontekstu je Lagumdžija pozdravio aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“ kao ekskluzivnog partnera poznate američke televizijske mreže CNN i ocijenio da su ulaganje tvrtki poput prestižnog investicijskog fonda KKR, čiji se investicijski portfolio sastoji od 80 tvrtki a ukupni godišnji prihodi iznose 210 milijardi dolara, dobar znak za strane tvrtke da trebaju ulagati na tržište Bosne i Hercegovine.

General Petraeus je zahvalio Lagumdžiji za predstavljanje stanja u Bosni i Hercegovini i regionu te predstavio aktivnosti Globalnog instituta KKR-a.

Istaknuo je da KKR Grupa želi dugoročno biti prisutna u Bosni i Hercegovini investicijama koje bi doprinijele njenom razvoju a posebno boljim uslugama na telekomunikacijskom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close