Teške riječi

Krešić pisao Novaliću, prozvao ga za neistine i pozvao u poduzeće

Gospodarstvo / Flash | 27. 05. 2015. u 09:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne znam o kakvoj Vi šteti za Federaciju govorite!? Nadam se da Vi kao bivši gospodarstvenik znate da takvim neistinitim izjavama nanosite štetu poduzeću kojem sam na čelu već evo tri i pol godine'', napisao je u otvorenom pismu federalnom premijeru Fadilu Novaliću generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić.

Potaknut, kako navodi, premijerovim istupima na Federalnoj televiziji, Krešić piše kako u FBiH postoje dvije elektroprivrede, ali da izgleda kako je Novalić informiran stanjem samo u jednoj.

''Mogu misliti kako bi bili informirani da ne daj Bože u FBiH ima puno više elektroprivreda'', piše Krešić navodeći kako je u emisiji 'Pošteno' Novalić iznio niz neistina na račun JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar.

''Nakon što sam nekoliko puta pregledao Vaše sudjelovanje u emisiji Pošteno, zaključio sam da Vas ne zanima istina već nešto drugo. Osobno sam Vam čestitao na izboru za Predsjednika Vlade FBiH i dobio pismenu zahvalu od Vas. Također sam Vam poslao poziv da posjetite JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar (dopis poslan 5. svibnja 2015. godine), s ciljem da Vas i Vaše prve suradnike upoznamo s pravim stanjem u našem poduzeću, a evo Vas i ovom prilikom i javno pozivam'', piše Krešić navodeći kako je 20. svibnja 2015. godine nadležnom ministarstvu dostavljena bilanca uspjeha za 2013. i 2014. godinu, stanje računa na dan 19. svibnja 2015. godine, kao i informaciju o dobiti za prvo tromjesečje 2015. godine.

''Ovom prilikom samo ću Vam reći par informacija vezanih za poslovanje našega poduzeća. Naime, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, prethodne dvije godine (2013. i 2014. godinu) završila je s pozitivnim poslovanjem. Štoviše, u 2013. godini ostvarili smo sveobuhvatnu neto dobit u iznosu od je 68.297.079 KM, što je najveća dobit od osnutka našega poduzeća. Također, 2014. godina je završila s ukupnom neto sveobuhvatnom dobiti u iznosu od 15.054.987 KM'', navodi Krešić i dodaje kako je njegovo poduzeće i u 2015. godini nastavilo s pozitivnim trendom.

''Za prva tri mjeseca tekuće godine imamo dobit od oko 40 milijuna KM. Možda Vas iz spomenutog ministarstva nisu informirali ili Vas je možda netko drugi, očito, netočno informirao. Možda netko od prvih Vaših suradnika koji su obnašali visoke dužnosti u poduzećima kao što je npr. Soko Mostar. Čudi me kako nisu predložili da Vlada FBiH raspravi i o tim poduzećima, i kakvo je stanje danas u njima i kako su privatizirana, a zapošljavali su višestruko više radnika nego JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar'', naveo je Krešić.

Kopirati
Drag cursor here to close