Povećana proizvodnja

Kapacitet Hercegovačke pivovare je proizvodnja oko 50 000 hektolitara piva, vode i sokova

Gospodarstvo / Flash | 02. 10. 2014. u 13:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, obišli su danas pogone Hercegovačke pivovare u Mostaru.

Vlasnik Željko Šego i voditelj prodaje Milan Ćorić upoznali su predsjednika Lasića i ministra Jovića s proizvodnjom i poslovanjem Hercegovačke pivovare, kazavši kako je tvrtka utemeljena 2005. godine, te kako su od tada izvršena značajna ulaganja u objekte, postrojenja i edukaciju uposlenika, kojih trenutno ima 37, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Ono što karakterizira ovu tvrtku je veliki entuzijazam svih uposlenika, jer potrošačima želimo ponuditi što bolji proizvod. Osobitost naše Pivovare je proizvodnja piva od čistog ječmenog slada, što znači da u procesu proizvodnje nisu dodavane neslađene žitarice, što je karakteristično za ostala piva na našem tržištu. Budući da je slad izvor ekstrakta, o čemu ovisi punoća okusa i jačina piva, za njega se kaže da je duša piva," istaknuo je Željko Šego, vlasnik Hercegovačke pivovare.

Također, tijekom razgovora predstavnici Pivovare kazali su kako je nedavno proizvodnja proširena na gazirana i negazirana osvježavajuća pića i vodu. Istaknuto je kako je trenutni godišnji kapacitet proizvodnje oko 50 000 hektolitara piva, vode i sokova.

Predsjednik Lasić i ministar Jović naglasili su kako je cilj današnjeg posjeta, osim obilaska proizvodnih pogona Hercegovačke pivovare, upoznavanje s radom i poteškoćama na koje uprava i djelatnici nailaze u poslovanju, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''U ovim teškim vremenima ekonomske krize, današnjim posjetom željeli smo ohrabriti domaće investitore. Oni vlastitim primjerom svjedoče kako je kriza, ma koliko teška bila, ujedno i šansa za one gospodarstvenike koji su spremni svoju viziju i ideju pretvoriti u konkretan proizvod. Današnji susret, također, želimo iskoristili kako bismo pozvali investitore iz naše županije, ali i drugih regija i država, da ulažu na ove prostore. Vlada će i dalje poduzimati konkretne aktivnosti kako zakonodavni okvir ne bi bio prepreka, već poticaj za ulaganje'', kazao je, nakon posjeta, predsjednik Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close