jednoglasna odluka

Jasenko Lasta imenovan za direktora Regulatorne agencije za komunikacije

Gospodarstvo / Flash | 26. 03. 2015. u 13:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine danas je na sjednici jednoglasno donijelo odluku o imenovanju vršitelja dužnosti (v.d.) generalnog direktora na razdoblje od dva mjeseca od dana donošenja odluke.

Vijeće je za v.d. generalnog direktora imenovalo Jasenka Lastu, rukovoditelja Regionalnog sektora Mostar, koji je po ovlaštenju Vijeća obavljao poslove iz nadležnosti generalnog direktora od 14.siječnja 2015. godine.

Imajući u vidu da je riječ o privremenoj odluci, Vijeće očekuje da Vijeće ministara BiH bez odgađanja donese odluku o prijedlogu za imenovanje generalnog direktora koju je Vijeće Agencije dostavilo još u lipnju 2014. godine.

Vijeće je prihvatilo Izvještaj o radu Agencije za razdoblje listopad-prosinac 2014., te usvojilo Plan i program rada Vijeća Agencije za 2015. godinu, Razvojni srednjoročni strateški plan Agencije 2015-2017. godine i Plan i program rada Agencije za 2015. godinu.

Vijeće je također usvojilo listu slobodnih frekvencija iz radiofrekvencijskog opsega 87,5-108 MHz, koje se stavljaju na raspolaganje neprofitnim radio stanicama.

Pored navedenog, Vijeće Agencije je razmatralo i odobrilo da se u javnu raspravu upute: Nacrt Pravila o izmjenama Pravila o dozvolama za distribuciju audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija i Nacrt Pravila o korištenju radiofrekvencijskog opsega 11,7-12,5 GHz za MVDS/MMDS, priopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close