8. Sajam vina

Izabrana najbolja vina na Sajmu na Buni

Gospodarstvo / Flash | 12. 12. 2014. u 07:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Lijepa li si...", Bratovština sv. Nikole Tavelića Buna-Mostar i Župa Blagaj, organizirali su manifestaciju pod nazivom Sajam vina. To je do sada osmi takav sajam koji je organiziran u prostorijama Bratovštine na Buni.

Nakon sv. Mise uslijedilo je otvaranje Sajma, kušanje mladih vina te bogata večera koju su pripremili članovi Lovačke sekcije Bratovštine. Ovogodišnji sajam vina je otvorio prošlogodišnji pobjednik Mario Stojčić. Tijekom večere proglašeni su ovogodišnji pobjednici Sajma, a uručene su i zahvalnice prijateljima Sajma, priopćeno je.

Na ovogodišnjem 8. Sajmu vina posjetitelji su mogli nabaviti i prigodne suvenire: gravirane čaše za vino, drvene bukare, staklene butelje, kao i vino za predstojeće božićne blagdane.

Cilj Sajma vina na Buni je promocija domaćih autohtonih vina i obiteljskoga vinarstva, koje ima dugu tradiciju na ovim prostorima, te edukacija mladih vinara. Organizatori žele putem Sajma poticati zajedništvo među ljudima, upoznavati vinare, razmjenjivati iskustava i obogaćivati blagdanski božićni ugođaj.

Ocjenjivanje su radili stručni enolozi, ukupno 59 vina od toga 33 bijela vina i 26 crnih vina.

Ovogodišnji pobjednici – bijelo vino:

1. Gojko Cvitković
2. Dalibor Martinović
3. Mladen Primorac

Ovogodišnji pobjednici – crno vino:

1. Tomislav Ćorić
2. Ivica Lovrić
3. Josip Buntić/Stipe Ljubić (dijele treće mjesto)

Kopirati
Drag cursor here to close