Suradnja

Ivanković Lijanović u Sloveniji razgovara o pčelarstvu

Gospodarstvo / Flash | 22. 08. 2014. u 15:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u FBiH, Jerko Ivanković Lijanović 22. i 23. 8. 2014. boravi u Sloveniji u Mariboru gdje danas u okviru 52. AGRA međunarodnog sajma hrane i poljoprivrede sudjeluje na Ministarskoj konferenciji o zaštiti medonosnih pčela u Europi.

"Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i okoliša Republike Slovenije, ministri nadležni za poljoprivredu danas na Konferenciji razgovaraju o važnosti medonosnih pčela i pčelarstva, čimbenicima rizika koji prouzrokuju gubitke medonosnih pčela i prijedlozima za njihovu zaštitu. Sva iskustva koja smo danas razmjenili dobro će doći svima nama koji se borimo za unaprjeđenje i te oblasti poljoprivrede u našim zemljama", izjavio je ministar Ivanković Lijanović.

"Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, do sada je u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima maksimalno davalo podršku pčelarima, kako bi i ta proizvodnja i jedan jako plemenit posao u BiH stalno napredovao. Ja se kontinuirano borim za reguliranje načina i povećanje poticaja našim pčelarima i svakako da će iskustva koja danas ovdje dijelim s ostalim ministrima u Sloveniji biti od koristi i za bh. pčelarstvo", rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

Svi ministri današnje Ministarske konferencije o temi 'Zaštite medonosnih pčela u Europi' u cilju doprinosa zaštiti medonosnih pčela usvojiti će i Zajedničku deklaraciju u kojoj će biti istaknuta važnost većoj posvečenosti i ulaganju u istraživanja i razvoj opstojnosti 'medonosne pčele'.

Ministar Ivanković Lijanović tijekom sutrašnjeg dana prisustvovat će službenom otvaranju 52. Međunarodnog sajma poljoprivrede i hrane AGRA Gornja Radgona, navedeno je iz ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close