Strani turisti

Hotel “Sunce” Neum s Francuzima potpisao ugovor vrijedan 4 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 18. 03. 2014. u 10:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosta povoljne vremenske prilike u cijeloj regiji nekako su užurbale i pripreme za nadolazeću turističku sezonu i u jedinom bosanskohercegovačkome gradiću na moru.

Za razliku od ranijih godina, u Neumu se pred početak nove sezone vide i konkretni primjeri obnove turističke infrastrukture i općenito uvođenje nekih novih sadržaja za koje se smatra da će u konačnici napraviti i jedan veliki iskorak u neumskom turizmu.

Stoga se očekuju dobri rezultati i u samoj predsezoni koja je lokalnoj vlasti i ovdašnjim turističkim djelatnicima od izuzetne važnosti u toj često spominjanoj misiji produživanja turističke sezone na veći dio godine, a ne samo u onih nekoliko ljetnih mjeseci kada su kapaciteti konstantno popunjeni.

Zato se kao dobar i konkretan primjer mogu istaknuti i graditeljske aktivnosti u i oko neumskoga hotela ‘'Sunce’' gdje su u završnoj fazi radovi na izgradnji vanjskog bazena, prvog takve vrste i većih dimenzija s pratećim sadržajima općenito u Neumu.

Koliko je ovo potrebno neumskom turizmu najbolje su se uvjerili i čelni ljudi hotela ‘Sunce’ na nedavnom velikom međunarodnom sajmu u Berlinu gdje su Neum i bosanskohercegovački turizam označeni kao nešto što puno obećava u sljedećim turističkim sezonama.

''S poznatim francuskim tour operatorom potpisali smo ugovor vrijedan 4 milijuna konvertibilnih maraka i sve bi se to trebalo realizirati u sljedeće tri godine kada bi u našem hotelu od svibnja do rujna konstantno boravilo više od 120 gostiju iz Francuske.

Ako bi sve to dobro funkcioniralo, broj francuskih gostiju bi se povećavao, a to bi razdoblje onda bilo i od mjeseca travnja do listopada. Da bi potpisali taj ugovor, jedan od glavnih uvjeta bio je izgradnja vanjskog bazena s pratećim sadržajima, a što ovih dana i privodimo kraju.

Uz sve to trebamo za turiste, kao i mještane, uvesti i još neke nove sadržaje kao što su boćalište, igralište za odbojku na pijesku, mini klub za djecu i druge sadržaje.

Time ćemo upotpuniti ponudu ne samo našeg hotela već općenito Neuma kao obećavajuće turističke destinacije'', govori Luka Prkačin, direktor hotela ‘Sunce’ u Neumu te dodaje kako su obavljeni i konkretni razgovori u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Njemačkoj kako bi se sagledale stvari i što Veleposlanstvo može učiniti kako bi njemački turisti počeli Bosnu i Hercegovinu doživljavati kao turističku sredinu.

U razgovorima s turističkim agencijama u Njemačkoj i Francuskoj istaknuta je i potreba da lokalne vlasti učine sve što mogu da se poboljša prometna infrastruktura te da se radi na dodatnom uređenju obalnog pojasa i samog Neuma.

Kopirati
Drag cursor here to close