''CB-GREEN'

Grad Mostar će postati energetsko učinkovitiji

Gospodarstvo / Flash | 10. 02. 2016. u 16:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''CB-GREEN'', Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje”, u toku je izrada Akcijskog plana energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za Općinu Neum i Grad Mostar i tim povodom u Mostaru i Neumu će biti održane dvije radionice.

Prva radionica će biti upriličena u Neumu 11. februara u 12 sati u Galeriji Grand Hotela "Neum", dok će druga radionica biti održana 12. februara u Gradskoj vijećnici u Mostaru, s početkom u 10 sati, priopćeno je iz Centra za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj - Ceteor.

"Kako bi se izradio što sveobuhvatniji akcijski plan općine Neum i grada Mostara, na navedene radionice su pozvane sve zainteresirane strane, ključne u izradi tog plana, da daju svoj kritički osvrt, kreiraju ambijent za transparentnu izradu Plana, te uvide mogućnost za dobivanje financijskih sredstava za realizaciju projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Radionicu u Neumu će podržati i nazočnima se obratiti načelnik Općine Neum Živko Matuško, dok će radionicu u Mostaru otvoriti gradonačelnik Ljubo Bešlić, nakon čega će se obratiti predstavnici Fonda za zaštitu okoliša FBiH i HNŽ, te predstavnici međunarodnih organizacija: UNDP, GIZ, USAID,WB, AHK.

Nakon uvodnih obraćanja CETEOR d.o.o. Sarajevo će prezentirati metodologiju izrade navedenih akcijskih planova.

"'CB-GREEN; Prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje" je projekt financiran od strane EU u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina. CB-GREEN projekt je osobito u skladu s pravilima EU koje snažno promiču očuvanje prirode, energijsku efikasnost (EE) i obnovljive izvore energije (OIE). Podizanje svijesti o globalnim problemima okoliša, EE informiranja, izravna smanjenje emisija plinova (CO2 i drugih) kroz implementaciju novih EE i OIE tehnologija i održivog razvoja EE politika, su snažne preporuke EU kojima projekt CB-GREEN doprinosi", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close