Prostor za manipulacije

Federalne šume ostaju 'u zraku'

Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2014. u 12:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH donijela je danas na sjednici u Sarajevu Odluku o produženju ugovora o prenosu poslova gospodarenja državnim šumama kojom je dana suglasnost županijskim ministarstvima nadležnim za poslove šumarstva da produže razdoblje važenja ugovora o prenosu poslova gospodarenja državnim šumama zaključenim sa županijskim šumsko-gospodarskim društvima/korisnicima državnih šuma do 31.12.2015. godine.

Kako na razini Federacije ne postoji propis za oblast šumarstva i nije uređeno ni pitanje gospodarenja državnim šumama i prenošenje poslova gospodarenja državnim šumama od strane Federacije BiH.

Imajući u vidu da su ugovori o prenosu poslova gospodarenja, zaključeni na osnovu ranije važećeg propisa, prestali važiti krajem 2013. godine i da su sličnom odlukom produženi do kraja 2014. godine, ocijenjeno je potrebnim donijeti odluku koja će omogućiti produženje postojećih ugovora do kraja 2015. godine.

''Današnja odluka je privremenog karaktera i važit će do donošenja zakona o šumama na razini Federacije BiH kojim će biti uređena cjelokupna oblast šumarstva'', priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close