Novac

Federacija izdvojila novac za ebolu u Sarajevu i staž na Blidinju

Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2014. u 12:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada donijela je Odluku da iz tekuće rezerve Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH izdvoji 280.000 KM, za prevenciju i kontrolu ebola virusa u FBiH.

Sredstva su potrebna za nabavku osobne zaštitne opreme za zdravstvene radnike, kao i opremanje izolatora u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, s ciljem prevencije i kontrole ebola virusa u Federaciji BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlada FBiH je donijela i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava Federalnom ministarstvu okoliša i turizma u iznosu od 86.321,74 KM, za uvezivanje radnog staža radnicima JP „Park prirode Blidinje" d.o.o. koji su stekli uvjete za mirovinu.

U obrazloženju se navodi da je Vlada FBiH zaključkom od 6. studenog ove godine zadužila Federalno ministarstvo okoliša i turizma da u suradnji s Federalnim ministarstvom financija predloži rješenje kojim će omogućiti uvezivanje radnog staža radnicima JP "Park prirode Blidinje" d.o.o. koji su stekli uvjete za mirovinu.

S obzirom na to da je jedini način za provođenje ovog zaključka odobravanje sredstava iz tekuće rezerve, Federalno ministarstvo financija je u skladu sa zahtjevom Federalnog ministarstva okoliša i turizma predložilo Vladi FBiH ovakvu odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close