S pogledom na Stari most

Elitno naselje od 8 milijuna KM: Započela druga faza na Kapetanovini

Gospodarstvo / Flash | 06. 02. 2015. u 17:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana krenula je druga faza izgradnje poslovno-stambenog kompleksa “Kapetanovina”. Radi se o izgradnji druge po redu zgrade u ovome kompleksu u koju će biti uloženo više od 8 milijuna maraka.

Objekt će se sastojati od podzemne garaže, poslovnog dijela zgrade koji će se nalaziti u prizemlju, a dva kata i potkrovlje predviđeni su za stambene jedinice. Zgrada će imati putnički lift za šest osoba i povezivat će sve etaže od garaže do potkrovlja. Na stambenim etažama će se nalaziti po osam stanova, s prostranim terasama, kao i pogledom na Stari most iz dijela okrenutog prema Starom gradu.

Veličine stanova variraju od jednosobnih i dvosobnih, s mogućnošću proširivanja i dodavanja prostorija po željama kupaca. Luksuzni dvoetažni stanovi su još jedna specifičnost nove zgrade. Cijena kvadrata metra četvornog iznosi 2350 maraka.

Stambeno-poslovni kompleks “Kapetanovina” je elitno naselje u gradu Mostaru, a čiju izgradnju vrši građevinska tvrtka “MO-HOUS”. Kompleks “Kapetanovina” gradi se u Starom gradu, udaljeno nekoliko metara od Starog mosta, Neretve i Radobolje, u zaštićenoj UNESCO-ovoj zoni. Projekt izgradnje naselja u potpunosti se, prema tvrdnji investitora, uklapa u staru jezgru grada i zadovoljava sve propise i zakone Federalnog ministarstva za zaštitu spomenika BiH.

Zoran Husković, hercegovački gospodarstvenik s njemačkom adresom i vlasnik tvrtke “MO-HOUS” i kompleksa “Kapetanovina”, tvrdi kako će ovo naselje biti jedno od najluksuznijih u gradu.

“Prilikom nastavka izgradnje koristit ćemo se najsuvremenijom tehnikom i najkvalitetnijim materijalima što smo dokazali prilikom izgradnje prve stambene jedinice. Ovaj način izgradnje postavlja standarde koje bi trebali slijediti svi investitori u Hercegovini”, kazao je Husković za Dnevni list.

Izgradnja druge stambene jedinice nije kraj izgradnje kompleksa “Kapetanovina” jer se nakon završetka druge zgrade planira izgradnja još dvije zgrade.

Kopirati
Drag cursor here to close