113. sjednica

Dopuniti program za poticaj zapošljavanja: U Stocu predviđeno otvaranje 80 radnih mjesta

Gospodarstvo / Flash | 05. 05. 2014. u 19:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH danas je razmotrila realizaciju njenih zaključaka iz rujna 2012. godine, kojim su Federalni zavod za zapošljavanje, Razvojna banka Federacije BiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženi da, u okviru svojih nadležnosti, izmijene ili dopune Program dugoročnih plasmana za poticaj zapošljavanja iz sredstava revolvinga.

Ovaj program se realizira iz namjenskog depozita Federalnog zavoda za zapošljavanje kod Razvojne banke Federacije i omogućio bi otvaranje 80 radnih mjesta u Stocu. Danas je naloženo Upravnom odboru Federalnog zavoda za zapošljavanje da pristupi izmjenama i dopunama ovog programa.

U formiranom beskamatnom depozitu kod Razvojne banke FBiH namijenjenom kreditiranju u cilju poticanja zapošljavanja uspostavlja se kreditna linija za zapošljavanje 80 osoba i pokretanje proizvodnje u tvornici građevinskih armatura u kompaniji 'Kera-Steel-Team' d.o.o. u iznosu od 2.000.000 KM, kaže se u današnjim zaključcima Federalne vlade.

Kredit iz ove linije za zapošljavanje i pokretanje proizvodnje bit će osiguran hipotekom i zalogom u visini 1:2 u skladu s bankarskom procedurom, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close