Opuzen

Dolina Neretve dobila tematsku turističku cestu s 55 istaknutih točaka

Gospodarstvo / Flash | 30. 05. 2015. u 05:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Neretva dolina života" nova je tematska turistička cesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je u petak u Opuzenu proglasio župan Nikola Dobroslavić.

"Vjerujem da će se zajedničkim radom, kao što se zajedno radilo i na uspostavi same staze, ta ponuda i dalje nadograđivati", rekao je župan Dobroslavić.

Riječ je o projektu jačanja ruralne turističke ponude na krajnjem jugu Hrvatske, a na trasi je 55 istaknutih točaka, od vinarija, ambijentalnih restorana, ruralnog smještaja, kušaonica pa do mjesta održavanja manifestacija itd.

Župan Nikola Dobroslavić na svečanosti proglašenja ceste u Opuzenu istaknuo je kako takvi projekti pokazuju veliki potencijal i kvalitetnu turističku ponudu, objavio je Index. Svi sudionici zastupljeni su u turističkoj dvojezičnoj brošuri na hrvatskom i engleskom jeziku, koja uz kartu, kratko objašnjenje i informativne podatke služi kao vodič turistima u Neretvi.

Brošure su u većim količinama podijeljene turističkim zajednicama s područja Neretve, a napravljen je i zaštitni znak kojem je u prvom planu tradicionalna neretvanska lađa. Cesta 'Neretva dolina života', druga je tematska turistička cesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prva 'Pelješac- vinsko carstvo', proglašena je prošle godine. Uspostave turističkih cesta financiraju se novcima iz EU fondova.

Kopirati
Drag cursor here to close