Ski centar Bjelašnica

Čekaju prvi snijeg: Pripreme za skijašku sezonu na Bjelašnici i Igmanu u završnoj fazi

Gospodarstvo / Flash | 07. 10. 2015. u 08:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici organizacione jedinice Ski centar Bjelašnica-Igman poduzeća ZOI '84 intenzivno rade na pripremama za predstojeću ski-sezonu, a u prethodna dva mjeseca svi ti poslovi su intenzivirani i vode se aktivnosti na uređenju skijaških staza, remontu žičara i liftova, a veći dio staza je pokošen, pripremljen i očišćen i čeka na snježne padavine, kazala je za Anadolu Agency (AA) Amra Kaljić, rukovoditeljica Sektora marketinga u ZOI '84.

Ona je izjavila da je poduzet niz aktivnosti u cilju smanjenja gužvi i lakšeg prilaza svim skijaškim lokalitetima.

"Radilo se dosta na uređenju skijaških staza. Rađeno je na dosijavanju trave, ravnanju terena, a što se tiče žičara i ski-liftova rađeni su redovni remonti, zamjena dijelova i sve što ide u sklopu tog remonta", kazala je Kaljić.

Ona je dodala da je napravljen remont ski-liftova, dvosjeda i trosjeda i da su zamijenjeni i popravljeni određeni dijelovi.

"Možemo reći da su pripreme za predstojeću sezonu u završnoj fazi i nadamo se kako će nas poslužiti vremenske prilike tako da ove godine imamo dovoljne količine snijega kako bi posjetitelji naših olimpijskih planina i skijaši mogli maksimalno uživati u zimskim uvjetima", poručila je Kaljić. 

Iako je ranije najavljivan početak obnove hotela Igman, Kaljić je rekla da obnova još nije počela.

"Naravno da postoje razgovori na tu temu, ali ništa ne možemo konkretno reći po pitanju obnove Igmana", istakla je Kaljić.

Akcijska prodaja sezonskih karata je počela 28. rujna i trajat će do 1. studenog.

"Možemo reći da smo zadovoljni dosadašnjom pretprodajom sezonskih karata", naglasila je Kaljić.

Cijena sezonske karte s fotografijom je 350 maraka, a za korisnike ove karte cijena parkinga za cijelu ski sezonu iznosi 120 maraka.

"Ove godine postoje obiteljski paketi za korisnike ski karata u pretprodaji koji uključuju sezonsku kartu za odrasle osobe i popuste za djecu. Dakle, djeca do 12 godina imaju popust, odnosna cijena karte za njih je 140 maraka, a djeca uzrasta od 12 do 16 godina plaćaju 175. Vjerujte da su svi oduševljeni ovim familijarnim paketima jer imaju svoje prednosti", pojasnila je Kaljić.

Napominje da u cijene sezonskih karata nije uračunato noćno skijanje. Odgovarajući na novinarsko pitanje o proširenju staze za noćno skijanje Kaljić kaže da ove sezone to neće raditi.

"Za proširenje staze je neophodno raditi dodatno osvjetljenje, ali mislim da je i staza koja se koristi za noćno skijanje sasvim odgovarajuća budući da su naši korisnici zadovoljni. Je li ona kratka ili nije to je sada stvar skijaša i korisnika, ali u suštini sada je tako. Naravno da ćemo nastojati da poboljšamo svake godine uvjete na Bjelašnici i Igmanu", naglasila je Kaljić.

Zahvaljujući obilnim snježnim padavinama prošla sezona je bila uspješna.

"Sezona je bila vrlo uspješna u svakom pogledu, a kakva će biti ova ne znamo, to ovisi od vremenskih uvjeta. Mi se iskreno nadamo da će biti snijega, prognoze su takve. Ostaje da sačekamo i vidimo", ističe Kaljić.

Ukoliko ne bude snježnih padavina, poručuje Kaljić, rade i na proširenju vještačkog osnježavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close