Izgledi za napredak

Buđenje s agendom: Vlada će platiti nečije dugove, ali će onda ući u poduzeće

Gospodarstvo / Flash | 16. 05. 2016. u 13:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S agendom idemo na počinak i s njom se budimo'', rekla je federalna ministrica financija Jelka Miličević na konferenciji ''Izgledi za napredak'' koja se održava u Sarajevu.

Istaknula je kako je federalna Vlada 2015. godine pokušala definirati cilj, te kojim putem krenuti do cilja, ali je istaknula kako pokazatelji govore o pozitivnim mjerama no da se rezultati ne mogu dati za tako kratko vrijeme.

''Potrebno je uspostaviti aktivan odnos između poslodavaca i Vlade'', rekla je ministrica Miličević i iznijela podatak kako u gospodarstvu federacije djeluje 21.347 gospodarskih subjekta od čega je 87 posto malih, deset posto srednjih dok samo tri posto otpada na velika poduzeća.

''Ponosni smo na mala i srednja poduzeća i to nam daje za pravo da vjerujemo kako je naš plan poticanja zapošljavanja 7.000 ljudi ispravan korak'', rekla je Milićević.

Savjetnik federalnog premijera Goran Miraščić rekao je kako je nakon desetljeća došlo napokon do pozitivnih ekonomskih pomaka u Federaciji.

Najavio je kako je u pripremi novi zakon o stečaju te kako će se investitorima olakšati ulaganje tako što će biti otvoreni uredi u kojima će se na jednom mjestu moći obaviti sva potrebna papirologija. Istaknuo je i kako je Vlada odlučna stati na kraj dužnicima.

''Neće se tolerirati akumuliranje dugova i neplaćanje doprinosa. Vlada možeplatiti dugove prema radicima, ali će dokapitalizirati ta poduzeća u iznosu koji se dadne za dugovanja'', rekao je Mrščić.

Kopirati
Drag cursor here to close