Euro-Asfalt

BiH asfaltira autoput u Crnoj Gori

Gospodarstvo / Flash | 31. 03. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka građevinska kompanija Euro-Asfalt gradiće jednu dionicu autoputa Bar - Boljari u Crnoj Gori, a vrijednost radova koje će izvoditi procjenjuje se na oko 70 milijuna KM (35,7 milijuna eura).

U sljedećih mjesec dana ugovor bi i službeno trebao biti potpisan te bi trebali biti objavljeni svi detalji ovog angažmana, piše Tanjug.

Naime, podsjećajući da je Crna Gora jedina zemlja na Balkanu koja nema autoput, sarajevski Klix objavio je kako bi se to moglo promijeniti za četiri godine, kada bi trebao biti završena prva dionica autoputa Bar - Boljari, od Smokovca do Mateševa, vrijedna 809 milijuna eura.

Prvi autoput u Crnoj Gori gradiće kineske kompanije, dok će kineska Eksim banka osigurati kreditna sredstva. Euro-Asfalt će sudjelovati u ovom projektu kao podizvođač.

Radovi će, prenosi Tanjug, početi u vrijeme kada se završava niz projekata na bosanskohercegovačkom autoputu, tako da će Euro-Asfalt, kao jedna od najvećih bh. firmi u sektoru niskogradnje, na tržištu Crne Gore zaposliti ljudstvo i angažirati strojeve.

Kopirati
Drag cursor here to close