Poslovna suradnja

Alumini će iz Posušja i Š. Brijega biti isporučeno 100.000 tona boksita

Gospodarstvo / Flash | 06. 12. 2016. u 17:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici kompanije "Alumina" iz Zvornika i rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su poslovnu suradnju, prema kojoj bi ova dva rudnika tijekom 2017. godine trebalo da isporuče oko 100 000 tona rude boksit za potrebe rada te zvorničke tvornice, priopćeno je u utorak iz Službe za odnose s javnošću kompanije Alumina.

U menadžmentu "Alumine" smatraju kako je veoma važna suradnja s ovim rudnicima jer se na ovaj način osiguravaju potrebne količine rude za redovno odvijanje procesa rada u ovoj tvornici.

"Rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega su dugogodišnji partneri, na koje je naša tvornica naslonjena u svom proizvodnom procesu. Cilj nam je da još više razvijamo suradnju i poslovne odnose na obostrano zadovoljstvo", izjavila je nakon današnjeg sastanka Biljana Eskić, direktorica Komercijalnog sektora u "Alumini".

Prema postignutom dogovoru, rudnik iz Posušja treba da isporuči oko 60 000 tona, a rudnik iz Širokog Brijega oko 40 000 tona rude boksit u narednoj godini.

"Kompanija 'Alumina' je naš strateški partner kojem isporučujemo rudu već duži niz godina i zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom", kazao je Petar Petric, direktor Rudnika boksita iz Posušja. On je s direktorom Rudnika boksita iz Širokog Brijega Dragom Galićem razgovarao sa rukovodstvom "Alumine" o definiranju poslovne suradnje u 2017. godini.

Na sastanku je također rečeno kako je boksitna ruda na lokalitetima ova dva rudnika izuzetnog kvaliteta te da na području zapadne Hercegovine postoje znatne rezerve rude koja, uz ulaganje i modernizaciju opreme, osigurava dugogodišnju eksploataciju i rad rudnika u Posušju i Širokom Brijegu.

Inače, kompanija "Alumina" ima uspješnu poslovnu suradnju sa svim rudnicima boksitne rude u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close