Predstavljanje

Volkswagen predstavio Midsize Coupe

AutoMoto / Testovi | 21. 04. 2014. u 10:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Takozvani kupei sa četvoro vrata, ili u stvari sedan modeli koji imaju sportske linije, polako preuzimaju primat među njemačkim proizvođačima, a najnovija prinove je Volkswagenov novi model, koji je danas predstavljen u Pekingu.

Ovo je drugi automobil VW grupe istog stila i dimenzija, baziran na MQB platformi, ali, nije ni sličan prvom modelu, Škodi Vision C, koji je predstavljen u Ženevi. Sa 4,597 mm dužine, 1,422 mm visine i 1,838 mm širine, Midsize Coupe je širi od Passata, ali kraći od Jette, a grubo je istih dimenzija kao Mercedes CLA.

"Midsize je ime kojim bismo nazvali automobil koji je u klasi sa Passatom. Ipak, ovaj koncept je 4,597mm dugačak, pa samim time kraći od Passata, a čak i od Jette. Sa druge strane, ovaj koncept je širi od oba modela, te smo ga stoga smjestili u ovu klasu".

Eksterijer nije agresivan za jedan koncept, dok enterijer izgleda kao da je izravno prenijet iz Golf modela, što može značiti da je ovo već predproizvodni model i da predstavljanje konačnog modela možemo očekivati već za 18 mjeseci.

Snaga dolazi iz 2.0 turbo benzinskog motora sa 271ks, koji je povezan na sedmostupanjski mjenjač, a proizvođač kaže da je ubrzanje od 0 do 100km/h za 6,5 sekundi, a maksimalna brzina 244km/h, dok je potrošnja 6,4l na 100km.

Kopirati
Drag cursor here to close