200 do 600 radnika

Tesla otpušta radnike u Kini nakon razočaravajućih prodajnih rezultata

AutoMoto / Flash | 10. 03. 2015. u 14:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla Motors je objavio da otpušta veliki broj radnika u Kini, a lokalne novine nagađaju da će otprilike 200 od 600 radnika Teslinog pogona u Kini morati otići iz kompanije.

Glasnogovornik vodećeg proizvođača električnih automobila u svijetu potvrdio je za Wall Street Journal da su otkazi u tijeku ali nije želio potvrditi o kolikom broju otkaza se radi, javlja Zimo.co.

"Neki ljudi će morati otići" kaže Gary Tao "Azijsko tržište za nas je vrlo važno, mi pokušavamo služiti tržištu, biti najbolji a kad rezultati nisu zadovoljavajući, neko mora snositi odgovornost".

Na globalnoj razini ovih dvije stotine radnih mjesta možda se ne čini puno.Tesla je samo prošle godine udvostruči broj radne snage u svojim tvornicama i sada ova kompanija zapošljava preko 10.000 ljudi.

Ono što zasigurno brine Elona Muska, je slaba prodaja njegovih automobila na kineskom tržištu. Očekivanja za 2014. godinu, kada su u travnju krenuli sa prodajom, bila su visoka, plan je bio 5.000 prodanih električnih automobila, ali do kraja prošle godine isporučeno je manje od 2.500.

U Tesli su računali da će kinesko tržište dobro reagirati na ideju luksuznog električnog automobila. Razlog optimizmu našli su u tome što Kinezi vole luksuzna vozila, a i tome što Kina ima ogromne probleme sa smogom i ispušnim plinovima, pa su u Tesli računali da je kupnja električnih vozila za Kineze logičan slijed.

Iako je Tesla u 2014. godini na kineskom tržištu polučila loš rezultat, te otpuštaju velik broj radnika, to nikako ne znači da od tog tržišta odustaju, javlja Zimo.co.

Naprotiv, Elon Musk ističe da je ovo samo poticaj za kvalitetniji pristup i plasman novih proizvoda i ideja.A kako sve ne bi ostalo samo na riječima, u pripremi je novi model Teslinog električnog automobila za kinesko tržište, Tesla Model X-a.

Kopirati
Drag cursor here to close