Karavan verzija

Renault predstavlja Talisman

AutoMoto / Testovi | 27. 08. 2015. u 12:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije limuzine, u prilici smo da vidimo kako izgleda karavan verzija modela Talisman. Oba vozila imat će svetsku premijeru 15. rujna, na sajmu automobila u Frankfurtu. Renault Talisman, koji u ponudi francuskog proizvođača mijenja Lagunu i Latitude, pripada D segmentu.

Iako vozila iz ove klase ne spadaju među najtraženija, samo u Europi godišnje se proda preko milijun automobila. Osim verzija sa 4 i 5 vrata, tu se ubrajaju i karavani koji osvajaju kupce prije svega svojim velikim prtljažnim prostorom.

Zbog toga ne čudi što će Renault, ubrzo nakon limuzinske, ponuditi tržištu i karavan verziju Talismana. Ovaj automobil imat će zadatak da se izbori sa konkurencijom koju predvode VW Passat Variant i Opel Insignia Sport Tourer, piše B92.

Talisman Estate duži je od sedana za 10 mm (4.860 mm), dok su širina (1.870 mm), visina (1.460 mm) i međuosovinsko rastojanje (2.810 mm) nepromijenjeni. Zanimljivo je da karavan zaostaje za limuzinom kada je riječ o baznom prtljažnom prostoru.

Naime, Talisman Estate raspolaže sa 572 l, ako se računa samo do pregrade koja se nalazi u visini gornje ivice naslona zadnjih sjedišta, dok gepek u sedanu nudi čak 608 l. Ipak, prednost karavana je u tome što se prtljag po potrebi može redati do krova, dok obaranjem sjedišta maksimalna zapremina raste na 1.700 l.

Sa uspravnim naslonima zadnjih sjedišta u prtljažni prostor mogu se smjestiti predmeti dužine do 1.116 mm, a njihovim preklapanjem upotrebljiva dužina iznosi čak 2.010 mm. U cilju komfornije i praktičnije manipulacije, Renault kupcima nudi opciju da vrata prtljažnika otvaraju električnim putem, tako što će zamahnuti stopalom ispod zadnjeg branika.

Još jednu prednost u odnosu na limuzinu predstavljaju dodatnih 30 mm prostora između krova i glava putnika koji sjede pozadi. Motori su preuzeti od sedana - kupcima će na raspolaganju biti dva benzinca i tri dizelaša.

Benzinske opcije uključuju turbo-punjene motore TCe 150 i TCe 200 (sa 150, odnosno 200 ks), koji su povezani isključivo sa sedmobrzinskim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom. Oni koji se odluče za dizel varijantu, mogu birati između dCi 110 i dCi 130 jedinice (sa 110 i 130 "konja").

Ova dva motora kombiniraju se sa šestostupanjskim manualnim ili opcionim sedmobrzinskim mjenjačem sa duplim kvačilom (EDC). U ponudi će biti i dCi 160, twin turbo-dizelaš, koji proizvodi 160 ks, a koji je dostupan ekskluzivno u kombinaciji sa šestobrzinskim automatikom sa duplim kvačilom. Talisman karavan će u prodajne salone stići početkom 2016. godine, navodi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close