Ide na sajam

Pred kupcima uskoro Mini Clubman s pogonom na sva četiri točka

AutoMoto / Testovi | 20. 01. 2016. u 16:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponuda nove generacije modela Clubman obogaćena je ALL4 verzijom a kupcima će na raspolaganju biti dvije vrste motora - po jedan benzinac i dizelaš. Prvi MINI sa pogonom 4x4 koji ne spada u SUV vozila ima elektronski kontroliran ALL4 sustav.

U normalnoj vožnji ovaj sustav isključuje pogon na zadnje točkove, pa se automobil ponaša kao bilo koje drugo vozilo sa prednjim pogonom, čime se postiže manja potrošnja goriva.

Kada je to potrebno, snaga se automatski distribuira i na zadnju osovinu, pa se Clubman pretvara u automobil za sve terene. MINI Clubman ALL4 imat će svjetsku premijeru na sajmu automobila u New Yorku, u travnju.

Europski kupci mogu računati na dvije verzije motora. Benzinac Cooper S pogonjen je 2.0 litarskom turbo jedinicom sa 192 ks, dok Cooper SD ispod haube ima 2.0 turbo dizel motor koji razvija 190 ks.

Benzinska verzija standardno će se isporučivati sa šestobrzinskim manualnim mjenjačem (kao opcija dostupan je i osmostupanjski automatik), dok će dizel ekskluzivno za prijenos snage koristiti automatski mjenjač sa 8 stupnjeva.

MINI Clubman ALL4 pojavit će se u europskim prodajnim salonima tijekom 2016, a cijena za sada nije priopćena, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close