Stanje na cestama

Poledica, magla i radovi na cestama

AutoMoto / Flash | 21. 02. 2017. u 06:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po mjestimično vlažnom kolovozu.
Niske temperature u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvaja se dionica autoputa A-1 Sarajevo-Kakanj, kao i magistralni putevi: Žepče-Doboj-Teslić, Doboj-Tuzla-Zvornik, Livno-Kupres, Glamoč-Mlinište, Drvar-Bosansko Grahovo i Bihać-Bosanska Otoka.

Na putevima preko planinskih prevoja, kao i dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tijekom dana na tim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16. Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-4 Ljetinić - Jelah, M-6 Čapljina - Studenci, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela Ero), Široki Brijeg - Mostar (obilaznica), M-17 Mostar (Zalik - Vrapčići), Žepče - Nemila (petlja Žepče) i M-18 Priboj - Simin Han.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-4 Teslić - Kotor Varoš (u mjestu Rujevica) i M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most).

Kopirati
Drag cursor here to close