Vermont

Peugeot kupci zadovoljni uslugama

AutoMoto / Flash | 16. 04. 2012. u 14:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Vermont, generalni uvoznik i distributer Peugeot proizvoda za BiH realizirala je istraživanje stupnja zadovoljstva svojih kupaca.

Istraživanje je obavljeno u dva segmenta. Mjeren je nivo zadovoljstva prilikom kupovine novog vozila te usluga servisiranja u ovlaštenim Peugeot servisima širom BiH.

“Zadovoljstvo kupaca nam je na prvom mjestu i zbog toga uvijek nastojimo da osiguramo profesionalnu prodajnu i postprodajnu uslugu. Realizirano istraživanje je sprovedeno s namjerom da provjerimo stupanj zadovoljstva naših kupaca te uvidimo koliko smo uspjeli da ispunimo njihova očekivanja i zahtjeve”, rekao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

Istraživanje je pokazalo da su kupci uslugom prilikom kupovine i isporuke vozila u 87,7%  potpuno zadovoljni, dok je 11,6 % kupaca prilično zadovoljno. Nezadovoljnih je 0,7 %.

Kada je u pitanju postprodajni segment, istraživanje je pokazalo da je najvec´i broj ispitanika (67,8%) servis posjec´ivao zbog rutinskih kontrola ili promjene ulja. Kao drugi razlog navodi se zamjena potrošnih dijelova (23,4%). 74,6% ispitanika je potpuno zadovoljno kvalitetom usluga koje su im pružili ovlašteni servisi, dok je 19,8% prilicˇno zadovoljno.

“Iako smo sa rezultatima istraživanja o stupnju zadovoljstva naših kupaca veoma zadovoljni, nastavit ćemo da kontinuirano radimo na poboljšanju naših usluga kako bi opravdali povjerenje Peugeot vozača u BiH”, dodao je Ismet Kapo.

Istraživanje, realizirano na nivou BiH, sprovela je agencija PRIME Communications.

Kopirati
Drag cursor here to close