I ove dvije duše

Nitko ne želi organizirati utrke ubrzanja u Mostaru

AutoMoto / Flash | 22. 07. 2014. u 06:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedan automoto klub nije želio na sebe preuzeti organizaciju, tako da Mostar, koji je protekle dvije godine bio jedna od aktivnih i nezaobilaznih stanica, ove godine nije sastavni dio bh. prvenstva u utrkama ubrzanja.

Sead Agić, organizator utrka ubrzanja, kazao je za Dnevni list kako ove godine zbog tehničkih mogućnosti nisu u stanju organizirati utrku u Mostaru.

- Mostar je praktički ispao iz plana – istaknuo je Agić.

Ove godine domaćini Prvenstva BiH u utrci ubrzanja bit će Glamoč, 26. i 27. srpnja, Živinice 16. i 17. kolovoza i Banja Luka 20. i 21. rujna.

Iako je za ovu sezonu Mostar ispao iz kalendara natjecanja, ovo ne znači da u budućnosti neće biti utrka jer je Mostar omiljena destinacija natjecateljima.

Ove sezone održana je jedna revijalna utrka u Mostaru u petom mjesecu, koja se nije bodovala za prvenstvo, a koja je bila izuzetno posjećena.

- Mostar ima svoje mjesto na karti gradova organizatora i mislim da će u budućnosti ovaj grad biti domaćin utrka ubrzanja – smatra Agić i dodaje kako organizatori imaju veliku želju da se kontinuitet održavanja utrka u gradu na Neretvi nastavi.

Svjetsku popularnost širokih razmjera utrke ubrzanja doživjele su poslije izlaska filma “Brzi i žestoki”. U BiH ove utrke se voze od 2004. godine, a od 2013. postoji službeno prvenstvo, Prvenstvo BiH u utrkama ubrzanja, koji je priznata disciplina automoto sporta u BiH.

- Kao prva zemlja u regiji uspjeli smo to dovesti na razinu da smo priznati od Automoto saveza u BiH – istaknuo je Agić.

Na utrkama vezanim za prvenstvo pravo nastupa imaju licencirani natjecatelji. Licenca se vadi preko automoto klubova koji su registrirani u Automoto savezu.

Pored utrka ubrzanja, održavaju se utrke kao dnevne manifestacije koje su revijalnog karaktera. Na ovim manifestacijama može nastupiti praktički bilo tko s vlastitim automobilom.

Kopirati
Drag cursor here to close