Suradnja

Neobičan automobil dolazi iz Citroena

AutoMoto / Testovi | 01. 03. 2016. u 11:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem 2015. Citroen je u suradnji sa kompanijom Bollore konstruirao laki električni četvorosjed sa otvorenim krovom, inspiriran nekadašnjim jeftinim terenskim vozilom - modelom Mehari. Na predstojeći sajam u Ženevi stiže posebno stilizirana verzija koju je dizajnirala modna kuća Courreges.

Gotovo svi dijelovi ovog vozila, osim pneumatika, ofarbani su u bijelo, a slično je i u kabini tako da bi vam u vožnji čak i pri oblačnom danu bile potrebne sunčane naočale a da ne spominjemo muke koje biste imali oko održavanja automobila čistim.

Ipak, s obzirom da je E-Mehari By Courreges namijenjen isključivo u promotivne svrhe, vozilo predstavlja samo još jedan zanimljiv koncept. Inače, serijsku verziju pogoni električni motor koji proizvodi 68 ks (50 kW), a napaja se iz baterije od 30 kWh. Automobil je u stanju da razvije maksimalnih 110 km/h. Sa jednim punjenjem moguće je preći do 200 km.

Da bi se baterija potpuno napunila, potrebno je 13-16 sati, u zavisnosti od vrste električnog priključka, prenosi B92. Citroen E-Mehari proizvodit će se u tvornici u Rennesu, u Francuskoj, zajedno sa sestrinskim modelom Bollore Bluesummer, a osim interesantnog dizajna, njegov glavni prodajni adut trebala biti niska cijena i mali troškovi eksploatacije.

Kopirati
Drag cursor here to close