Hrvatski proizvod

Koprivnica prva u Hrvatskoj dobila električne autobuse za javni prijevoz

AutoMoto / Flash | 16. 07. 2015. u 11:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Koprivnici su u četvrtak predstavljena dva električna mini autobusa vrijedna 183.000 eura koje je gradska vlast nabavila u europskom projektu Civitas Dyn@mo te je istaknuto da je taj grad prvi u Hrvatskoj dobio električne autobuse za javni prijevoz.

Autobuse je izradio hrvatski Dok Ing, vodeća kompanija za izradu strojeva za razminiravanje u regiji, ali isto tako poznata i po svojem konceptu električnih automobila, javila je Hina.

Mini busevi služit će javnom prijevozu u Koprivnici i prvi su takve vrste i namjene u Hrvatskoj, rekla je prilikom predstavljanja koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.

"Projektom Civitas Dyn@mo već smo nabavili pet električnih punionica te sedam električnih i hibridnih automobila za gradsku upravu.

Nabavom autobusa zaokružujemo priču o Koprivnici kao zelenom i pametnom gradu koji vodi brigu o okolišu", istaknula je gradonačelnica i dodala da je Koprivnica tim projektom postala poznata u Europi te je "dostigla razinu koju hrvatski gradovi mogu samo sanjati".

Autonomija baterije je 140 kilometara, a u početku će maksimalna brzina biti ograničena na 60 kilometara na sat. Ima 14 sjedećih mjesta.

Koprivnica je u projekt vrijedan 13,1 milijuna eura uključena s partnerskim gradovima Aachen (Njemačka), Gdanjsk (Poljska) te Palma (Španjolska). Koprivnički dio projekta je 1,4 milijuna eura, od čega je doprinos Europske unije 850.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close