Youxia One

Kinezi najavili električni superautomobil

AutoMoto / Testovi | 20. 07. 2015. u 19:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineska kompanija Youxia Motors najavila je da će krajem srpnja predstaviti super-sportski automobil na električni pogon.

Youxia One, kako je ime prototipa, zasnovan je na modelu Hyundai Genesis Coupe. U početku je planirana probna serija od pet primjeraka, a kasnije kompanija planira razviti vlastitu platformu za produkcijsku verziju.

Tijekom premijere, koja je takazana za 26. srpanj, Youxia će pokrenuti kampanju kako bi sakupio pola milijuna dolara za izradu prvih pet prototipova. Ako se sve bude odvijalo prema planu, u kompaniji procjenjuju da će im za dalji razvoj serijskog modela biti neophodno još 1,6 milijuna dolara.

Proizvodnja bi počela 2016. godine. Kinezi za sada nisu priopćili više detalja, ali očekuje se da će ovaj električni superautomobil do stotke ubrzavati za oko 5s i da će moći dostignuti brzinu od 300 km/h.

Sa jednim punjenjem baterija moći će prijeći do 250 km, ali će autonomija u velikoj mjeri zavisiti od brzine kojom će se automobil kretati. Više detalja očekuje se poslije premijere prototipa Youxia One, objavio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close