Skup fića

Fićom iz Visokog do Münchena za 60 eura goriva

AutoMoto / Flash | 25. 05. 2015. u 08:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Almir Lemeš – Pilot i Nihad Hasić – Mrva iz Gračanice kod Visokog jedini su iz Bosne i Hercegovine sudonici 5. skupa ljubitelja fića u Münchenu.

Za ovaj podvig dvojici Visočana trebalo je 60 eura za benzin od Visokog do Münchena, a kada su stigli na ovo okupljanje zaljubljenika u fiće dočekali su ih i predstavnici Konzulata BiH, piše Federalna.ba.

Vlasnik fiće koji je iz BiH stigao do Münchena je Almir Lemeš, inače autoprijevoznik i kako kažu u Gračanici, ''majstor za svašta''.

Fiću kojim je zajedno s Nihadom Hasićem stigao u München je u devastiranom stanju pronašao u Varešu i to s originalnom tvorničkom bojom. Tijekom cijele zime majstor Mustafa Handžić, radeći limarske poslove, pripremao je ovog fiću za 5. skup fića u Njemačkoj.

Lemešov prvi susjed i prijatelj iz djetinjstva Nihad Hasić također je majstor koji ima vlastitu radionicu za popravak kamiona i bagera.

Njih dvojica zajedno su prešli 920 kilometara, nisu slušali prijedloge prijatelja da svog fiću do München prebace nekom prikolicom pa da se pridruže ostalim ljubiteljima ovog malog četverokotača, kao što to inače radi većina sudionika.

Inače, na ovom petom skupu ljubitelja fića je 60 automobila iz bivše Jugoslavije, ali je samo jedan iz Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close