Godišnjica

Audi obilježava 20 godina generacije A4: Novi model naredne godine

AutoMoto / Testovi | 01. 11. 2014. u 12:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi obilježava dva desetljeća od predstavljanja prve generacije A4 u slavljeničkoj atmosferi. Za to ima i dobar razlog, s obzirom da je A4 sa 6 milijuna prodatih primjeraka najuspješniji model Audija svih vremena. Za njemačkog proizvođača u ovom trenutku možda je još važnije što je od tih šest milijuna Audija A4, trećina (2 milijuna vozila) isporučena u vrijeme aktualne, četvrte generacije.

Za takav rezultat kompanija treba biti zahvalna prije svega kupcima u Kini, SAD i Njemačkoj, gdje je interesovanje za Audijem A4 najveće. "Kada je 1994. zamijenio Audi 80, A4 je vrlo brzo postao naš najprodavaniji model. Bio je to Audi sa najbržim rastom prodaje u povijesti kompanije", objašnjava član upravnog odbora Audija, Hubert Waltl, prenosi B92.

Aktualni model predstavljen je 2007. a restiliziran 2012. Poslije sedam godina Audi privodi kraju rad na novoj generaciji, koja će se pojaviti 2015. U Audijevoj tvornici u Inglostadtu vrše se naophodna unapređenja i pripreme za početak proizvodnje novog A4, a u njemačkoj kompaniji kažu da su za potrebe proizvodnje slijedeće generacije instalirali više od 1.300 novih strojeva i alata.

Kopirati
Drag cursor here to close