Prijem u OS

OS BiH raspisale natječaj za vojnike, najviše mjesta za Hrvate

Vijesti / Flash | 28. 06. 2017. u 13:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH raspisalo je natječaj za prijem u Oružane snage BiH 300 mladih ljudi, od kojih je 210 mjesta rezervirano za Hrvate, piše Večernji list.

Kako je navedeno, natječaj je raspisan radi obnove kadra i smjene generacija. Prema uvjetima natječaja koji je otvoren do ponedjeljka, 3. srpnja, dovoljno je da kandidati imaju srednju stručnu spremu trećeg ili četvrtog stupnja, te da ne budu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema koji je planiran za 1. siječanj sljedeće godine.

Izbor kadrova bit će izvršen na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati postignu na testiranjima, kažu u Ministarstvu obrane BiH, javlja Srna.

Oglas je otvoren za prijem vojnika iz reda sva tri konstitutivna naroda u BiH. Iz reda bošnjačkog naroda, OS BiH su potrebni strijelci i izviđači pješadinci, poslužioci i rukovodioci municijom iz rod artiljeraca, vozač T-84, te pionir, vozač poslužitelj mosta i poslužitelj mosta iz reda inženjerije.
Otvorene su pozicije operatera za telefonsko-linijske komunikacije, tehničari za centrale, mehaničari za sredstva veze, ali i mehaničari za raketno naoružanje. OS BiH iz reda bošnjačkog naroda potrebni su vojnici za prometnu služnu, ali kuhar, perioničar i električar.

Za pripadnike bošnjačkog naroda u OS BiH predviđeno je 61 radno mjesto. Za nove vojnike iz reda hrvatskog naroda predviđeno je 210 mjesta, a najviše strijelaca, pomoćnika nišandžija, izviđača za pješadijski rod.

Ukupno 100, za područje Livna i Kiseljaka, dok je potrebno 50 istih vojnika za područje Orašja.
Oružane snage traže i 26 novih vojnika iz reda srpskog naroda, za područje Bileće, Banjaluke, Prijedora, Mostara, Dervente, Manjače, Čapljine, Mrkonjić Grada i Tuzle, a mahom su im potrebni strijelci pješadinci, operateri za radio komunikacije, vozači i mehaničari za sredstva veze. Potrebni su i kotlovničari, električar i dva bolničara, piše N1.

OS BiH će uposliti i tri vojnika iz reda ostalih naroda, a potrebni su im snajperist, izviđač-vozač i operator za komunikacije i informatičke sustave. Sve detalje pronađite ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close