PR stručnjaci iz regije

Zatvorena Konferencija 'Pr Days Mostariensis'

Protekla dva danas u središtu zanimanja Konferencije bili su odnosi s javnošću, mediji, integrirana komunikacija u kontekstu novih medija.
Sci-Tech / Znanost | 24. 11. 2017. u 16:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Studija odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u četvrtak i petak održana je Međunarodna znanstveno-stručna konferencija PR Days Mostariensis 2017. na kojoj su se okupili teoretičari i praktičari odnosa s javnošću iz zemlje i regije.

''Pr Days Mostariensis potiče nova istraživanja o stanju struke u BiH te ukazuje na važnost akademskog sveučilišnog obrazovanja na području odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija. Konferencija također potiče suradnju studentskih udruga na razini Bosne i Hercegovine i okruženja'', izjavio je po završetku Konferencije predsjednik Organizacijskog odbora doc. dr. Nino Ćorić.

Protekla dva danas u središtu zanimanja Konferencije bili su odnosi s javnošću, mediji, integrirana komunikacija u kontekstu novih medija.

Na Konferenciji, koja je okupila najvažnija imena iz profesije u BiH i okruženju, izložene su 33 teme, a govorila su 44 predavača.

Dodijeljeno je i 15 povelja istaknutim stručnjacima koji su zaslužni za razvoj PR struke u regiji, čime je konferencija PR Days Mostariensis afirmirala i potvrdila postignuća na znanstvenoj i praktičnoj razini u BiH i okruženju.

U okviru konferencije postignut je dogovor oko obnove rada PRIBE - krovne organizacije PR-ovaca u BiH, što bi trebalo rezultirati jačanjem profesije u Bosni i Hercegovini.

Među izlagačima iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije bili su prof. dr. Zoran Tomić, prof. dr. Smiljana Leinert Novosel, prof. dr. Miloš Šolaja, prof. dr. Najil Kurtić, mr. sc. Zdeslav Milas, dr. sc. Gordana Lesinger, prof. dr. Aleksandar Bogdanić, doc. dr. Đorđe Obradović, dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, prof. dr. Boban Tomić, prof. dr. Marija Putica, prof. dr. Ilija Musa, Maja Ereš, mr. sc. Vuk Vučetić, prof. dr. Milica Kostić Stanković , prof. dr. Damir Kukuć, prof. dr. Emir Kurtović, prof. dr. Ivan Tanta, dr. sc Jelena Cvijović, prof. dr. Brano Markić, prof. dr. Sanja Bijakšić, prof. dr. Arnela Bevanda i doc. dr. Nino Ćorić.

Među predavačima-praktičarima odnosa s javnošću bili su Ekrem Dupanović, Mario Petrović, Krešimir Macan, Stana Odak Krasić, Darko Juka i Marko Štefanek.

Tema sljedeće konferencije bit će društveno odgovorno ponašanje, termin održavanja je treći tjedan studenog 2018. godine, a domaćin konferencije ponovno će biti Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close