Ljetna škola CTK-a

Kreativan si, voliš informatiku, robotiku i zanima te kako nastaje lava?

Prijavi se na Ljetnu školu Centra za tehničku kulturu
Sci-Tech / Znanost | 18. 06. 2019. u 11:40 Bljesak.info
Kopirati

Centar za tehničku kulturu Mostar organizira ljetnu školu „STEM Summer Fun“. Ljetna škola održavat će se od 8. do 12. srpnja 2019. godine  u prostorijama Centra za tehničku kulturu Mostar.
Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta.

Učenici će tijekom 30 školskih sati raditi u kreativnim radionicama robotike, programiranja, znanstvene radionice fizike i kemije te modelarstva i maketarstva.

Radionice su poticajne, zabavne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i zanimanju djece.

Tijekom boravka u Ljetnoj školi, učenici će biti pod stalnim pedagoškim nadzorom iskusnih voditelja radionica iz programa Centra za tehničku kulturu, a uz radionice imat će i svakodnevni ručak. Zadnji dan ljetne škole predviđena je edukativno-rekreacijska radionica uz izlet na „Ranču“ na Buni.
Svako dijete zaslužuje biti obrazovano u skladu sa globalnim trendovima u oblastima znanosti i tehnologije jer naša budućnost jesu obrazovana djeca. STEM edukacija uz kreativan, dobro osmišljen program i kvalitetne predavače pruža djeci i mladima sigurnu budućnost.Pojam STEM je skraćenica pojmova Science (znanost), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).

Razvojni centar za djecu i mlade Centar za tehničku kulturu Mostar uspješna je priča koja se događa u Mostaru već 10 godina, gdje skupina mladih ljudi, intelektualaca, razvija buduće kreativne stručnjake i inženjere kroz rad na obrazovanju djece za moderne STEM tehnologije. Programi koje Centar provodi su: robotika, elektronika, grafički dizajn, arduino, znanost, fizika, kemija, modelarstvo, maketarstvo, informatika i programiranje.

Osnove logike programiranja i rada na računalima radimo kroz sljedeće programe: Minecraft, Fortnite, Kodu Game Lab, Mobile Game Programming, Scratch, Python, C++, HTML. Polaznicima omogućavamo razvoj intelektualnih potencijala i korisnih vještina, profesionalno oblikovanje i usavršavanje i iznad svega mnogo dobre zabave. Kroz Centar se do sada educiralo preko tisuće djece, a rezultati su već iznjedrili kvalitetnim stručnjacima i osnivačima Startupova.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati