Najavljujemo

Farmaceutski fakultet u Mostaru suorganizator 4. kongresa farmaceuta BiH

Sci-Tech / Znanost | 11. 09. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru suorganizator je 4. kongresa farmaceuta Bosne i Hercegovine s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u Sarajevu od 10. do 13. listopada 2019. godine, hotel Hills.

Ovaj veliki projekt u kojem će sudjelovati značajan broj stručnjaka, djelatnika, poslodavaca i akademskog osoblja iz područja farmacije i farmaceutskih znanosti, održava se jedinstvenom suradnjom ključnih stručnih i akademskih institucija iz područja farmacije u Bosni i Hercegovini: Komore magistara farmacije FBiH, Farmaceutskog društva Republike Srpske, Sveučilišta u Mostaru Farmaceutskog fakulteta, te Farmaceutskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli.

''Hvale vrijedan iskorak u radu i napretku Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, koji stalno radi na procesima cjeloživotnog učenja i usavršavanja zdravstvenih profesionalaca, očituje se i u ovom novom kongresu, pri čemu će poseban naglasak biti na promjenama i zahtjevima u modernoj farmaceutskoj djelatnosti, znanosti, tehnologiji, ali i društvenim okolnostima'', istiuču sa Sveučilišta u Mostaru.

Farmaceuti Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja ulažu velike napore da u vlastitom i razvoju svoje struke u potpunosti prate suvremene trendove i daju značajan doprinos očuvanju i unaprijeđenju zdravlja.

''S ponosom možemo reći da u tome i uspijevamo. Ovaj kongres bit će prilika za prezentiranje postignuća farmaceuta iz naše zemlje i regije, razmjenu iskustva s kolegama iz drugih dijelova Europe i svijeta, jačanje postojećih i kreiranje novih profesionalnih i poslovnih veza. U okviru osam sekcija kongresa farmaceute očekuje veliki broj izlaganja vrhunskih stručnjaka iz svih oblasti farmacije'', stoji u priopćenju.

Pozvali su sve kolege farmaceute i druge stručnjake s profesionalnim interesima vezanim za farmaciju da svojim sudjelovanjem doprinesu uspjehu kongresa.

Nekoliko sekcija koje će se obrađivati na IV kongresu farmaceuta Bosne i Hercegovine:

  • Javno i bolničko ljekarništvo
  • Društvena farmacija i zakonodavstvo
  • Bromatologija i nutricija
  • Klinička farmacija i farmakologija
  • Farmakognozija i fitoterapija
  • Farmaceutska tehnologija i kozmetologija
  • Medicinska biokemija
  • Kemija i analitika lijekova
Kopirati
Drag cursor here to close