Novosti u gastroenterologiji

U Mostaru otvoren Sedmi simpozij gastroenterologa i hepatologa

Na ovome simpoziju, okupljaju se istaknuti stručnjaci ugledni profesori, liječnici iz ovoga dijela Europe ali i svijeta.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 06. 2018. u 07:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmi simpozij gastroenterologa i hepatologa ''Novosti u gastroenterologiji'' otvoren je sinoć u Mostaru.

Sada već tradicionalno, na ovome simpoziju, okupljaju se istaknuti stručnjaci ugledni profesori, liječnici iz ovoga dijela Europe ali i svijeta.

Foto: Bljesak.info / Registracija sudionika simpozija

''Gastroenterologija je zahtjevna medicinska struka koja neprestano traži edukaciju i stalno usavršavanje liječnika te uspostavu kontakata sa svjetskim udruženjima u ovome području. Ovo se kod nas sve uspješno i postiže zahvaljujući strategiji i djelovanju Udruženja gastroenterologa i hepatologa BiH, koje je u suradnji s Medicinskim fakultetom u Mostaru, SKB Mostar i Liječničkom komorom HNŽ-a organizator ovoga simpozija. Bit će riječi o najaktualnijim temama iz ove oblasti, tako da s pravom možemo kazati da nimalo ne zaostajemo za Europom i svijetom'', rečeno je prilikom otvaranja simpozija u hotelu Mepas u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Organizacijskog odbora simpozija je prof.dr.sc. Milenko Bevanda

''Ovakva dešavanja nemaju samo stručni i znanstveni značaj. Ovdje je jako bitno i ono socijalno. Druženje koje mi upravo imamo. Mi ovdje svake godine obnavljamo naša prijateljstva i stječemo neka nova. Na nama je da budemo dobri domaćini kako bi nam se ovi ugledni ljudi vraćali iz godine u godinu, i mi ćemo to vjerujem biti i ove godine'', rekao je prilikom obraćanja na otvaranju predsjednik Organizacijskog odbora simpozija prof.dr.sc. Milenko Bevanda.

Inače, vremenske neprilike koje su tijekom dana zahvatile BiH, spriječile su dva ugledna profesora iz Beograda da doputuju u Mostar. Oni su se vratili u Beograd jer njihov zrakoplov nije mogao sletjeti u Sarajevo uslijed lošeg vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close