16. listopada

Svjetski dan reanimacije obilježit će se i u Mostaru

Program uključuje održavanje prezentacija i radionica za gređane, djecu i mlade u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 10. 2021. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 16. listopada Svjetskog dana reanimacije provodi se svjetska kampanja pod nazivom „World restart a heart“ koju je preporučila Svjetska zdravstvena organizacija, Europski parlament, Internacionalni reanimacioni komitet i Europsko reanimacijsko vijeće. Kampanja ima za cilj da podigne svijest kod građana i građanki o važnosti ranog započinjanja reanimacije i pomoći a sve sa ciljem da zajedno imamo mnogo više spašenih života.

Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBIH u partnerstvu sa Udruženjem za edukaciju i razvoj “Dignitet” ove godine pridružuje se brojnim svjetskim organizacijama i institucijama u obilježavanju ovog značajnog datuma. Program uključuje održavanje prezentacija i radionica za gređane, djecu i mlade u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Plakat

U Mostaru će se manifestacija održi 15. 10. 2021. (petak) na Španskom trgu sa početkom u 10 sati kao i na djelu terena u blizini Gimnazije.

Planirane prezentcije i radionice biti će prvenstveno posvećene djeci i u skladu su sa svjetskim projektom “Djeca spašavaju živote -kids save lives” koji podržava i preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija, Europski parlament i Europsko reanimacijsko vijeće.

Kopirati
Drag cursor here to close