"Kad se male ruke slože, sve se može"

FOTO | Sveti Nikola nije preskočio ni djecu na Pedijatriji SKB Mostar

"Svi znamo u kakvom vremenu živimo stoga smatram da djeci treba malo radosti, ali i njihovim roditeljima. Ovo je zaista jedna hvale vrijedna akcija", kazao je Kordić.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 12. 2021. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna akcija pod nazivom ''Kad se male ruke slože, sve se može'' održana je u prostorijama Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar.

Osmijesi djece koja zbog bolesti, nažalost, moraju ležati na odjelu Pedijatrije SKB-a Mostar su bili ogledalo koliko su dječica sretna ugledavši svetog Nikolu koji im je nosio poklone.

Ova humanitarna akcija se i ove godine organizirala uz pomoć sponzora, skupine novinara i udruge Elpida iz Mostara koji su odlučili razveseliti mališane.

Foto: PR / Sveti Nikola nije preskočio ni djecu na Pedijatriji SKB Mostar 

Fitness studio Ana Marija Penava i kolega novinar Darko Smiljanić su svojim donacijama kupili inhalator za djecu što im je od velike pomoći, navode djelatnici odjela Pedijatrije SKB-a Mostar.

Ovu hvalevrijednu akciju je podržao i gradonačelnik Mario Kordić koji je zajedno s ostalim organizatorima posjetio odjel Pedijatrije.

"Zahvaljujem se udruzi Elpida koja je organizirala posjet svetog Nikole djeci koja su bolesna. Svi znamo u kakvom vremenu živimo stoga smatram da djeci treba malo radosti, ali i njihovim roditeljima. Ovo je zaista jedna hvale vrijedna akcija", kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Predstojnica Klike za dječje bolesti SKB-a Mostar prim.mr.sc. Vesni Brkić dr.med. glavna sestra Jagoda Lesko i sestra Marina Pandža omogućile su da ova akcija održi unatoč pandemiji koronavirusa.

Foto: PR / Sveti Nikola nije preskočio ni djecu na Pedijatriji SKB Mostar 

''Djeca se raduju vidjeli ste i sami. U najtežim i manje teškim slučajevima bolesti kada djeca vide svetog Nikolu oni se vesele i obraduju se, to je za njih veliko!Ovo puno znači i za nas kada se netko sjeti obradovati naše mališane,pogotovo u ovo teško doba pandemije korona virusa.'', naglasila je predstojnica za dječje bolesti SKB-a Mostar mr.sc.Vesna Brkić dr.med.

Sveti Nikola je bio novinar Albert Pehar, koji je podijelio paketiće za sve mališane koji trenutačno borave na Pedijatriji.

Antonela Vučić, jedna od organizatorica zahvalila se kolegama novinarima na podršci, svim sponzorima , kao i gradonačelniku Kordiću na dolasku.

"Ova akcija se održava već drugu godinu unatoč teškim uvjetima u bolnicama. Zahvaljujem se svima na dolasku, posebno gradonačelniku Kordiću, ali i svim sponzorima kojih je svake godine sve više. Vratiti osmijeh na lice jednog djeteta je veličanstveno i nema cijenu", istaknula je Antonela Vučić nakon posjete.

Foto: PR / Sveti Nikola nije preskočio ni djecu na Pedijatriji SKB Mostar 
Kopirati
Drag cursor here to close