Otovren simpozij

FOTO | Simpozij infektologa nakon 11 godina opet u Mostaru

Simpozij infektologa otvoren u Mostaru
Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2018. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trodnevni 25. simpozij infektologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim sudjelovanjem otvoren je u petak u Mostaru.

''Iznimno mi je drago što se nakon 11 godina skup infektologa BiH održava ponovno u našem gradu. S nama su eminentni predavači iz šest zemalja, očekujemo dvjestotinjak sudionika, a teme su vrlo aktualne, od zoonoza, bolesti koje se prenose sa životinja na ljude, obradit ćemo sepse, teže bolničke infekcije, HIV, hepatitise i predstaviti novo revolucionarno liječenje u domeni tih bolesti'', kazala je u izjavi za Fenu predsjednica Organizacijskog obora Simpozija doc. dr. sc. Jadranka Nikolić.

Foto: Bljesak.info / Predsjednica Organizacijskog obora Simpozija doc. dr. sc. Jadranka Nikolić

Posljednji dan Simpozija bit će posvećen cijepljenju, temi koja zaokuplja veliku pozornost javnosti u posljednje vrijeme.

''Ja kao majka i liječnica, mogu samo poručiti da trebamo cijepiti svoju djecu (ja sam svog sina cijepila). Molim i medije da afirmativno pišu o cijepljenju, osobito što je procijepljenosti u našoj zemlji pala čak ispod 50 posto. U nedjelju ćemo imati posebnu sesiju na kojoj ćemo progovoriti o svim aspektima cijepljenja, od medijske propraćenosti do različitih stavova o cijepljenju'', kazala je doktorica Nikolić.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i jedan od suorganizatora skupa prof. dr. sc. Milenko Bevanda istaknuo je da organizacija ovakvih simpozija ima veliki značaj za razvoj medicine u Mostaru i BiH.

Foto: Bljesak.info / prof. dr. sc. Milenko Bevanda 

''Na ovakvim skupovima, ne samo da se prenosi znanje, nego je bitna i socijalna strana, jer obnavljamo stara prijateljstva, sklapamo neka nova. Nije lako u današnje vrijeme organizirati ovakve skupove, ali izgleda da mi u Mostaru imamo smisla za to i to radimo kontinuirano'',  poručio je doktor Bevanda.

Organizatori Simpozija infektologa su Asocijacija infektologa u BiH, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Liječničke komora HNŽ-a.

Doktorica Nikolić podsjetila je kako su infektolozi iz Mostara po prvi put preuzeli vođenje Asocijacije infektologa u Bosni i Hercegovini te da su u proteklih godinu dana uradili veliki posao.

Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja SImpozija

''Riješili smo pravnu regulativu, napravili registar infektologa u BiH i ta jedna fina obitelj broji preko 120 liječnika specijalista i specijalizanata infektologije, pravimo knjižicu "Tko je tko u infektologiji", razmjenjujemo iskustva, a moram istaknuti da smo primljeni i u Svjetsko društvo kliničkih mikrobiologa i infektologa, što je velika čast, i uživat ćemo sve benefite koje nosi članstvo u toj respektabilnoj organizaciji'', zaključila je doktorica Nikolić. Simpozij infektologa otvoren u Mostaru


Kopirati
Drag cursor here to close