Bojan Kozomara

Novac nije problem: Liječnik besplatno čita nalaze

Kozomara je na društvenim mrežama pozvao sve koje imaju oftalmološke nalaze i slike dijagnostičkih pretraga na oku, a žele drugo mišljenje, da mu se jave i da će im odgovoriti što prije.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 12. 2018. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očni liječnik Bojan Kozomara ponudio je besplatnu liječničku pomoć svima koji nemaju dovoljno novca za odlazak kod oftalmologa.

Kozomara je na društvenim mrežama pozvao sve koje imaju oftalmološke nalaze i slike dijagnostičkih pretraga na oku, a žele drugo mišljenje, da mu se jave i da će im odgovoriti što prije, piše Srpska Cafe.

''Iskreno, nisam imao nikakav plan. Ideja se jednostavno javila sama. Nakon 14 godina rada shvatio sam da naši pacijenti „lutaju“ u traženju odgovora na pitanja koja su vezana za stanja ili oboljenja oka koja imaju. Previše se oslanjaju na internet koji nije uvijek najpouzdaniji, ali im i doktori nisu najdostupniji'', priča Kozomara za SC.

Nije prošao ni pun sat otkako je postavio ovaj svojevrsni „mali oglas“, a pitanja i nalazi su počeli da pljušte. Mnogi su ga u komentarima pitali da li je siguran u to što radi i da li je pravi liječnik.

''Prvog dana je bilo sigurno 40 pitanja, tako da mogu reći da ih je bilo mnogo. Svima sam odgovorio. Nekima odmah, a nekima tijekom dana, jer su neka pitanja tražila duži odgovor'', kazao je Kozomara.

On dodaje da je humanitarni rad stvar karaktera pojedinca. Kao što netko uživa u skupljanju skupocjenih stvari, tako neko drugi uživa u humanitarnom radu.

''Ne znam kako netko može živjeti na ostrvu bogatstva okružen morem siromaštva i da bude sretan. Za mene je ljepota života u dijeljenju i davanju, a ne u sabiranju i uzimanju'', rekao je Kozomara.

Bolesti očiju je, ističe on, sve više i teško je izdvojiti one najzastupljenije. Od lakših je najčešća bolest suhog oka, a od onih težih dijabetička retinopatija, odnosno oboljenja očnog dna kod šećerne bolesti.

''Ljudi danas mnogo gledaju u kompjuter i mobilne telefone. To donosi izvjesne probleme. Treba na vrijeme otkriti oboljenje'', rekao je Kozomara.

Kopirati
Drag cursor here to close