Dani ponosa i slave

U Raštanima obilježene Lipanjske zore

Svečanosti prilikom obilježavanja ''Lipanjskih zora'' organizira koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara.
Kultura / Vjera | 15. 06. 2019. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje Lipanjskih zora u Raštanima

U groblju Sv. Leopolda Mandića u Raštanima, večeras su polaganjem vijenaca i služenjem Svete mise svečano obilježene Lipanjske zore.

Misu je pred mnogobrojnim vjernicima služio don Željko Majić. Poslije mise upriličen je prigodan domjenak i druženje bivših branitelja, rodbine i njihovih gostiju.

Svečanosti prilikom obilježavanja ''Lipanjskih zora'' organizira koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara. Osim Raštana, Lipanjske zore su obilježene i u drugim mostarskim naseljima tijekom petka i subote.

  Obilježavanje Lipanjskih zora u Raštanima

Lipanjske zore se obilježavaju u spomen na poginule branitelji i na prvu pobjedu u ratu u Bosni i Hercegovini. Operacija Lipanjske zore je zajednička operacija HVO-a, HV-a i HOS-a iz lipnja 1992. godine. Akcija je trajala od 7. lipnja do 26. lipnja 1992. godine.

Operacijom Lipanjske zore oslobođena je dolina rijeke Neretve, a na nekim mjestima (poput Ošanjića kod Stoca) združene hrvatske snage su izbile na današnju crtu razgraničenja između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Obilježavanje Lipanjski zora u Raštanima
Kopirati
Drag cursor here to close