Župa Cim - Ilići

Pomozite izgradnju novog pastoralnog centra u Mostaru

''U nadi i vjeri da će uskoro započeti radovi na izgradnji Župnog pastoralnog centra, u kojem će se mladi i djeca našega naroda učiti kršćanskim i nacionalnim vrednotama, pozivam vas da pomognete u ostvarenju naznačenog projekta'', navodi se
Kultura / Vjera | 13. 03. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U planu je izgradnja Župnog pastoralnog centra u Cimu – Ilićima, uz župnu crkvu Krista Dobrog Pastira.  Na web stranici ove župe objavljen je projekt, u kojem su objasnili potrebu izgradnje ovog centra.

Crkva Krista Dobrog Pastira župna je crkva za dvije župe: Cim (posvećen sv. Marku) i Ilići (posvećeni sv. Luki).

kristadobrogpastira.com / 

''Obe župe skupa imaju oko pet i pol tisuća vjernika (Cim oko tri tisuće i Ilići oko dvije i pol). Na župni vjeronauk dolazi oko 350 djece osnovne škole. Sav pastoralni rad (uz svete sakramente u crkvi) odvija se također u župnoj crkvi. Župna kuća s kapelicom na Barakovcu, gdje je prije stanovao župnik, nakon izgradnje crkve, prodana je, kako bi se podmirili dugovi izgradnje crkve. Župnik (don Ivan) stanuje kao podstanar u gradu. U crkvi se, kako rekoh, osim vjeronauka, odvija i sav drugi pastoralni rad i život: župni ured je u sakristiji crkve, probe zborova (4 zbora), liturgijski sastanci ministranata, čitača, karitativnih sekcija i drugih liturgijskih skupina…, sve je u crkvi. I to je tako već pune tri godine. U zimskim mjesecima (od studenog do ožujka), to je poprilično nezgodno… Zbog svega rečenog, (i mnogo ne rečenog…) izgradnja Župnog pastoralnog centra žurna je potreba. Do sad su nam u izgradnji crkve (kako one na Rudniku, tako i ove u Cimu – Ilićima) pomagali (i bili glavni financijeri) prijatelji iz inozemstva. Nažalost, i tomu je došao kraj, jer BiH u njihovim očima nije više prioritet. Osobito nakon snažnog vala izbjeglica s Istoka…'', napisano je na stranici župe.

Dalje navode da ostaju u nadi i vjeri da će uskoro započeti radovi na izgradnji Župnog pastoralnog centra, u kojem će se mladi i djeca učiti kršćanskim i nacionalnim vrednotama.

kristadobrogpastira.com / 

''Pozivam vas da pomognete u ostvarenju naznačenog projekta. Uplate donacije možete izvršiti bankovno na: Župa sv. Luke evanđelista Mostar Raiffeisen Bank d.d. (Bosna i Hercegovina). IBANCODE BA 391610200062530081 (devizni račun) (u KM – 1610200062530081) SWIFT CODE RZ BA BA 2S'', navodi se na stranici.

Iače, donatorska večer će se održava u ljetnikovcu 'radobolja' u Ilićima u srijedu 14. ožujka 2018. godine s početkom u 20 sati.

Sva prikuljena sredstva idu za izgradnju Župnog pastoralnog centra.



 

Kopirati
Drag cursor here to close