A.M.

Zvornik: Oformio i obučavao terorističku grupu

Tijekom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni, pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računala i dokumentacije koja se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog d
Vijesti / Terorizam | 14. 12. 2018. u 15:33 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Zvorniku, u suradnji s policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske je, na području Zvornika, uhitila osobu inicijala A.M. (1970.) iz Zvornika, zbog sumnje da je počinila krivično djelo formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama.

Tijekom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni, pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računala i dokumentacije koja se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, priopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kako je navedeno, u tijeku je kriminalistička obrada nad navedenom osobom, a sve dalje aktivnosti provodit će se pod nadzorom Tužiteljstva RS-a.

Podsjećamo, Bosnu i Hercegovinu je 27. travnja 2015. godine šokirao teroristički napada na policijsku postaju u Zvorniku kada je Nerdin Ibrić, tada 24-godišnjak, ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca nakon čega je ubijen.

Tijekom obilježavanja treće godišnjice ove tragedije, načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je kako teroristički akt vezan za ubojstvo policajca Dragana Đurića nije dobio sudski epilog.

''Nitko od prisutnih tom događaju još nije pozvan u Tužiteljstvo BiH da da izjavu, niti je bilo što drugo učinjeno, čak nije vraćeno ni oružje ni uniforma s vještačenja'', rekao je Abazović.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum je istaknuo da i danas u BiH postoji opasnost od terorizma.

''Na to nas podsjeća i 10 terorističkih akata koji su počinjeni na području BiH. Teroristički akti su uglavnom izvršeni od pripadnika vehabijsko-selefijskog pokreta i bivših pripadnika odreda El mudžahid'', rekao je Ćulum u travnju prilikom otkrivanja spomen obilježja ubijenom polcajcu.

Dodao je kako u BiH postoje izolirane zajednice, takozvani paradžemati, i da su nedavno dostavili informaciju svim policijskim agencijama BiH za postojanje 47 paradžemata, a pripremaju dopunu informacije sa sigurno još toliko paradžemata koji se nalaze u BiH.

''Ono što je interesantno u BiH, a o čemu nitko ne priča jeste način na koji se financiraju paradžemati, odnosno vehabije koji se nalaze unutar tih zajednica'', naveo je Ćulum i zapitao se na koji način ulazi novac u BiH za njihovo financiranje, jer se sa sigurnošću zna da novac za njih ne ulazi legalnim tokovima.

Kopirati
Drag cursor here to close