Terorizam

Zatražen pritvor za još jednog ISIL-ovca

Kako je navedeno, Vuković je u Siriji boravio sve do 2019., nakon čega se skrivao na području Turske, gdje je lociran, uhićen i izručen pravosuđu BiH 22. listopada ove godine.
Vijesti / Terorizam | 26. 10. 2020. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državno tužiteljstvo je nakon ispitivanja Jahje Vukovića, osumnjičenog za terorizam i boravak na sirijskom ratištu, uputilo prijedlog Sudu Bosne i Hercegovine da mu se odredi pritvor u trajanju od 30 dana zbog, između ostalog, mogućeg bjekstva.

Iz Tužiteljstva je pojašnjeno da je pritvor predložen i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, pomagače i suučesnike, kao i uništavanja, skrivanja i krivotvorenja dokaza ili tragova važnih za krivični postupak, ali i mogućnosti ponavljanja izvršenja djela, te radi zaštite javnog reda i sigurnosti građana.

''Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva i tereti se da je 2014. godine otputovao u Siriju, gdje se priključio formacijama u okviru terorističke organizacije ‘Al-Nusra Front’, koja je od strane Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) proglašena terorističkom organizacijom”, priopćeno je iz Tužiteljstva. 

Kako je navedeno, Vuković je u Siriji boravio sve do 2019., nakon čega se skrivao na području Turske, gdje je lociran, uhićen i izručen pravosuđu BiH 22. listopada ove godine.

Ranije je iz Tužiteljstva navedeno kako se, prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni priključio formaciji “Al-Nusra Front”, gdje je zajedno s drugim državljanima BiH, u okviru jedinice “Hattab”, sudjelovao u terorističkim aktivnostima ove skupine, koje su uključivale napade na stanovništvo, ubijanje, protupravna zatvaranja i druge terorističke aktivnosti.

Prikupljeni su dokazi, kako je rečeno u Tužiteljstvu, koji ukazuju da je osumnjičeni bio pripadnik ovih formacija do 2019. godine i konačnog sloma struktura takozvanog ISIL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close