Šarac negira

Za što Tunis tereti uhićenog Šarca?

Šarac je rekao da je bio u Tunisu poslovno u prosincu 2016. godine, ali da ne zna za što se tereti.
Vijesti / Terorizam | 16. 05. 2018. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elvir Šarac, kojeg je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhitila po Interpolovoj potjernici Tunisa zbog terorizma, izjavio je na ročištu u Državnom sudu da se protivi izručenju u ovu zemlju.

Kako je prenio BIRN, sudac Branko Perić je rekao kako je dostavljen dokument po kojem Tunis Šarca sumnjiči za pozivanje na počinjenje terorističkih djela i pripadnost terorističkoj organizaciji, kao i remećenje javnog reda i mira i međunarodne sigurnosti, te sudjelovanje u planiranju ubojstva počinjenih u razdoblju od 14. do 15. prosinca 2016. godine.

Šarac je rekao da je bio u Tunisu poslovno u prosincu 2016. godine, ali da ne zna za što se tereti.

''Nisam kriv. Nisam sudjelovao u tome za šta se teretim, niti mi je poznato šta se uopće dogodilo. Ne želim biti izručen'', rekao je Šarac i dodao da je iz medija saznao za djela za koja se sumnjiči.

Odvjetnica Amila Mujčinović je rekla kako je upoznala Šarca s procedurom izručenja, kao i da u Tunisu još uvijek postoji smrtna kazna i kazna sakaćenjem.

Sudac Perić je rekao da će odluka biti donesena uskoro. Naime, službenici SIPA-e uhitili su Šarca u utorak zbog sumnje da je počinio krivična djela u vezi s terorizmom na području Tunisa.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, za ovim državljaninom BiH je raspisana crvena Interpolova potjernica. Iz SIPA-e su naveli da je uhićenje provedeno u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom.

Kopirati
Drag cursor here to close