Uhićen

Za pokolj u Teksasu osumnjičen Patrick Crusius, otkriven i mogući motiv

El Paso je grad s oko 687.000 ljudi, smješten na američko-meksičkoj granici. Napadač je živio u blizini Dallasa koji se od mjesta napada nalazi oko 1000 kilometara.
Vijesti / Terorizam | 04. 08. 2019. u 01:24 Jutarnji list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 19 ljudi je ubijeno, a 40 ranjeno u pucnjavi pokraj trgovačkog centra u El Pasu u Teksasu, a policija je privela jednog muškarca osumnjičenog za napad, piše NBC.

Kako javlja CNN, riječ je o 21-godišnjem Patrick Crusiusu.

U subotu ujutro došlo je do pucnjave na području trgovačkog centra Cielo Vista u Teksasu u blizini granice s Meksikom, a u izvješćima se također navodi da je do pucnjave došlo i u susjednom Walmartu.

Glasnogovornik lokalne policije je objavio da je pucnjava završena i da je privedena jedna osoba.

Gradonačelnik El Pasa Dee Margo je ranije rekao da su privedene tri osobe, no policijski narednik Robert Gomez kasnije je rekao da je priveden jedan muškarac te da policija vjeruje da je bio sam.

Neki lokalni mediji su izvijestili da je priveden mlađi bijelac i da je pucao jurišnom puškom AK-47.

Američki mediji navode i mogući motiv napada, spominjući manifest za koji vjeruju da je napisao osumnjičeni i koji je objavljen na društvenim medijima satima prije pucnjave.

U manifestu se spominje antimigrantska politika. Autor je naširoko pisao o tome zašto je "protiv miješanja rasa", podržavao je ideju da ih se "pošalje natrag" (misleći na migrante) i predviđao je ''genocid''.

El Paso je grad s oko 687.000 ljudi, smješten na američko-meksičkoj granici. Napadač je živio u blizini Dallasa koji se od mjesta napada nalazi oko 1000 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close