Beč

Uhićeno 14 osoba povezanih s napadačem koji je prevario Austriju

Ministar je dodao da snimci s mobilnih telefona koje su dostavili građani ne sugeriraju da je postojao još jedan napadač.
Vijesti / Terorizam | 03. 11. 2020. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijska policija je uhitila 14 osoba povezanih s glavnim osumnjičenikom za teroristički napad u Beču u ponedjeljak, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer na konferenciji za medije u utorak.

Policija je ubila glavnog osumnjičenog Kujtima Fejzulaja (20) na mjestu napada. Osumnjičeni posjeduje dvojno državljanstvo Sjeverne Makedonije i Austrije, prenijeli su ranije mediji.

U napadu su ubijene četiri osobe, a 22 su ozlijeđene, potvrdio je ministar unutarnjih poslova.

Nehammer je rekao da su policajci ubili napadača u roku od devet minuta nakon početka pucnjave i da su u međuvremenu izvršene racije na 18 adresa.

Ministar je dodao da snimci s mobilnih telefona koje su dostavili građani ne sugeriraju da je postojao još jedan napadač.

Nehammer je rekao da je napadač od ranije bio poznat policiji zbog ekstremističkih stavova, ali da je prevario program za deradikalizaciju i ostavio dojam da se integrirao u društvo, dok je radio upravo suprotno.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani i zamjenik premijera za europske poslove Nikola Dimitrov osudili su u utorak napad u Beču, ali nisu spomenuli napadača koji ima državljanstvo Sjeverne Makedonije.

"Pročitao sam vijesti o stravičnom terorističkom napadu u Beču s nevjericom i dubokom tugom. Stojimo uz naše austrijske prijatelje i izražavamo iskrenu sućut obiteljima žrtava i ozlijeđenima. Europske vrijednosti moraju pobijediti i pobijedit će", tvitao je Dimitrov.

Beč je pozvao Skoplje na suradnju i zatražio informaciju o napadaču rođenom u Austriji koji je imao austrijsku i sjevernomakedonsku putovnicu, potvrdilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Skopju i poručilo da su odgovorili na zahtjev.

Kopirati
Drag cursor here to close