Teroristički napad

Ubijen istaknuti iranski nuklearni znanstvenik Fakhrizadeh

Novinska agencija Fars izvijestila je da je on bio meta višestrukog napada koji je uključio najmanje jednu eksploziju i manji požar.
Vijesti / Terorizam | 27. 11. 2020. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Mohsen Fakhrizadeh

Istaknuti iranski fizičar Mohsen Fakhrizadeh ubijen je u terorističkom napadu u blizini glavnog grada Teherana.

Novinska agencija Fars izvijestila je da je on bio meta višestrukog napada koji je uključio najmanje jednu eksploziju i manji požar koji su podmetnuli višebrojni napadači u gradu Absard u okrugu Damavand u provinciji Teheran, prenio je Press TV.

Iransko ministarstvo obrane objavilo je da je Fakhrizadeh, koji je bio na čelu Organizacije za obrambene inovacije i istraživanje (SPND), prebačen u bolnicu, gdje je podlegao ozljedama koje je zadobio u terorističkom napadu.

Iranski vojni zapovjednik poručio je ubrzo nakon uspješnog atentata da će Iran uzvratiti udarac protiv ubojica iranskog nuklearnog znanstvenika Mohsena Fakhrizadeha.

"Udarit ćemo kao grmljavina na ubojice ovog potlačenog mučenika i natjerat ćemo ih da se pokaju zbog svog postupka", tweetao je Hossein Dehghan, vojni savjetnik iranskog vrhovnog čelnika ajatolaha Alija Hamneija, prenosi Reuters.

Iranski ministar vanjskih poslova Javad Zarif okrivio je Izrael za napad i ubojstvo Fakhrizadeha.

"Teroristi su danas ubili eminentnog iranskog znanstvenika. Ovaj kukavičluk - s ozbiljnim naznakama izraelske uloge - pokazuje očajničko ratovanje počinitelja te Iran poziva međunarodnu zajednicu - a posebno EU - da prekinu svoja sramotna dvostruka mjerila i osudi ovaj čin državnog terora", twitao je Zarif.

Kopirati
Drag cursor here to close