Bomba ispod stolice

U eksploziji u džamiji u Pakistanu četvero ubijenih

''Broj poginulih mogao bi rasti jer su neke od žrtava veoma ozbiljno ranjene'', izjavio je Shafqat Janjua, policljski službenik.
Vijesti / Terorizam | 16. 08. 2019. u 15:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / U eksploziji u džamiji u Pakistanu četvero ubijenih

U eksploziji u džamiji u Pakistanu u petak je ubijeno četvero ljudi i ranjeno je više od 20, priopćila je policija, dodajući kako bi broj poginulih mogao rasti.

Imam džamije, smještene 25 kilometara od grada Quette, ubijen je u eksploziji, priopćila je policija.

''Eksplozija je izvedena putem tempirane eksplozivne naprave podmetnute pod drvenu stolicu imama'', izjavio je načelnik policije Quette, Abdul Razzaq Chmeea.

Quetta je prijestonica nemirne pokrajine Balochistan, u kojoj su aktivni separatistički pobunjenici i islamski militanti.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

''Broj poginulih mogao bi rasti jer su neke od žrtava veoma ozbiljno ranjene'', izjavio je Shafqat Janjua, policljski službenik, za Reuters.

Mineralima i gasom bogati Balochistan u središtu je kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrijednog 600 milijardi dolara, koji je i sam dio kineskog infrastrukturnog projekta Pojas i put.

Nasilje u Balochistanu, koji se graniči s Afganistanom i Iranom, pojačalo je strahovanja zbog sigurnosti projekata kao što je planirana energetska veza od zapadne Kine do pakistanske južne luke Gwadar.

Pet ljudi, među kojima dva policajca, ubijeno je i 27 je ranjeno u eksploziji u blizini policijske stanice u Quetti u srpnju, tjedan dana nakon što su u sličnoj eksploziji ubijene dvije osobe, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close